Vidaković: “Bio sam logičan izbor, psihološki ću utjecati na momčad”

Nakon kratkotrajnog zadržavanja, u samo šest tjedana, i naposljetku odlaska Ivana Sunare nije se na Višnjiku dugo čekalo s imenovanjem novog trenera. Kako je već poznato, radi se o mladom zadarskom stručnjaku Rajku Vidakoviću kojem će košarkaška momčad biti povjerena na minimalno 4 mjeseca.

Novoustoličeni kormilar je stigao s dužnosti pomoćnog trenera, a pri prekjučerašnjem izboru pokazao se financijski i na svaki način, boljim i logičnijim rješenjem prema preostalim kandidatima.

Rajko je s momčadi već odradio tri treninga. U utorak je u press salonu Dvorane Krešimira Ćosića predstavljen zadarskoj javnosti, pa prenosimo i prve dojmove „coacha“.

Mislio sam kako, postanem li ikad trener Zadra, neću koristiti kurtoazne fraze tipa “čast mi je”, ali što mogu kad mi je uistinu čast postati trenerom Zadra. Ja sam dijete ovog kluba, tu sam legendarne 1986. počeo kao igrač, prošao sam sve omladinske uzraste, a sada sam i prvi trener sastava. Trenutak je težak, ali nema dovoljno teškog trenutka da se preuzme KK Zadar, kazao je novi „kormilar“ za službenu stranicu kluba.

[pullquote align=”left”]Novoustoličeni kormilar je stigao s dužnosti pomoćnog trenera, a pri prekjučerašnjem izboru pokazao se financijski i na svaki način, boljim i logičnijim rješenjem prema preostalim kandidatima. Rajko je s momčadi već odradio tri treninga[/pullquote]O reakciji igrača na promjenu trenera:

Ovo je već druga promjena u ovoj sezoni, a igrači su po meni reagirali pozitivno. Mislim da sam ja bio logičan izbor jer sve igrače poznajem u dušu i znam gdje se nalaze problemi.

O promjenama koje planira uvesti u odnosu na prethodnika:

Jako je malo vremena do prve utakmice tako da taktički neću gotovo ništa mijenjati. Probat ću psihološki utjecati na njih i pojedincima vratiti formu koju su izgubili u zadnjih nekoliko susreta. Dobro znate i sami da imamo igrače koji su sezonu otvorili s dvadesetak koševa u prosjeku, a sada ne mogu postići niti pet poena. Oni nisu zaboravili igrati košarku i samo ih treba pravilno usmjeriti i korigirati, kazao je Vidaković.

Ivan Sunara pojasnio je pak novinarima razlog odstupanja:

[pullquote align=”right”]Nemamo pet kuna, nego dvije, dok .Zvezda ima budžet „težak“ 13-14 milijuna eura. Oni i mi smo dva različita svijeta, a mnogo je takvih svjetova prije Zadra u ABA ligi, zaključio je direktor zadužen za sportski dio ne tako davno respektabilnog košarkaškog kolektiva[/pullquote]- Kada sam došao u klub, dogovorili smo se određene stvari, prvenstveno što se tiče popravka atmosfere, koja je bila oko kluba. Drugo, izričito sam tražio od igrača, koje ja nisam odabrao, da moraju dati svoj maksimum, pristupom, voljom i koncentracijom. U utakmici sezone te elemente kod njih nisam vidio. Zato sam tražio od kluba da više ne vodim momčad u takvom stanju i tako smo se dogovorili, rekao je Sunara. I dao par natuknica:

Ne mogu reći da su me igrači bojkotitali, međutim, njihov odnos prema igri i klubu u utakmici sezone jednostavno je nedopustiv. To se ne može tolerirati, naglasio je Ivan Sunara koji je na sastanku Nadzornog odbora ponudio ostavku, uz obrazloženje da u ovim uvjetima ne može podići razinu igri. Rekao je da ne vidi da ga igrači slijede, ne prihvaćaju njegove ideje onako kako želi i u preostale tri utakmice nije mogao garantirati niti rezultat, niti znatno poboljšanje u igri tima. Imali su problem u komunikaciji, a ostalo je premalo vremena.

Naglasio je da je klub ispred svega i moram reći da je vrlo korektno što je stavio mandat na raspolaganje, računajući da će na taj način pomoći klubu, dodao je Branko Skroče, sportski direktor kluba. Naravno da se smatram odgovornim, ali treba uzeti u obzir sve argumente koji su doveli do ovoga i biti racionalan. Da je budžet bio kao lani, siguran sam da bismo bili barem u sredini tablice poretka. Što da radimo u situaciji kada nemamo pet kuna, nego dvije, dok .Zvezda ima budžet „težak“ 13-14 milijuna eura. Oni i mi smo dva različita svijeta, a mnogo je takvih svjetova prije Zadra u ABA ligi, zaključio je direktor zadužen za sportski dio ne tako davno respektabilnog kolektiva.

 

Rezultati 23. kola ABA prvenstva: Primorka Široki-Zadar 72-58, Cibona – MZT Skopje Aerodrom 93-90, Crvena zvezda Telekom- Krka 78-65, Radnički- Mega Vizura 84-86, Union Olimpija- Partizan NIS 66-59, Budućnost- Igokea 74-63 i Szolnoki Olaj- Cedevita 68-67.

Poredak: C. zvezda 19-4, Cedevita 17-6, Partizan, Cibona i Budućnost VOLI 15-8, MZT 11-12, Igokea 12-11, Mega Vizura i Krka 10-13, Radnički, Olimpija i Szolnoki 8-14, Široki i Zadar 6-17.

Raspored 24. kola: Zadar- C. zvezda (nedjelja, 17.00), Cedevita- Budućnost, Partizan- Szolnoki Olaj, Mega Vizura- Olimpija, Krka- Radnički, MZT- Široki i Igokea – Cibona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...