Dario Gjergja s BC Oostendeom obranio trofej belgijskog kupa!

Dario Gjergja u posljednjih nekoliko godina među najspominjanijim je hrvatskim trenerskim imenima u internacionalnim okvirima. Mladi Zadranin postiže uspjeh za uspjehom, a minulog je vikenda nastavio ispisivati povijest igre pod obručima kada je u pitanju- Belgija. Na klupi Telenet BC Oostendea obranio je lani osvojeni nacionalni trofej kupa. Na završnom turniru u Bruxellesu, 38-godišnji stručnjak sa svojim je sastavom s 88-79, u finalu savladao Antwerp Giants.

[pullquote align=”left”]Mladi Zadranin postiže uspjeh za uspjehom, a minulog je vikenda nastavio ispisivati povijest igre pod obručima kada je u pitanju- Belgija. Na klupi Telenet BC Oostendea obranio je lani osvojeni nacionalni trofej kupa[/pullquote]Momčad je predvodio odlični Dušan Đorđević s 19 ubačaja i četiri asista, a Ryan Thompson i Quentin Serron postigli su po 13 poena. Dva dana prije ista je postava u polufinalu pobijedila Liege, 75-71. Talentirani “coach” time je samo dodatno ‘podebljao’ ionako odličan rezultat rada u klubu koji je lani i preklani uzeo i naslov državnih prvaka. Na najboljem putu je da to ponovi i sada, budući da u ligaškom dijelu natjecanja drži tron s uvjerlivim i čini se nedohvatljivim učinkom 23-7, što znači da u razigravanju ima prednost domaćeg parketa.

Naravno da sam presretan. Ipak, ne bih sebe izdvajao, baš sve što smo napravili, napravili smo zajedno, kao momčad. Dečki su odigrali fantastično, ponosan sam. Naporno smo radili i to nam se vratilo uspjesima. Napravili smo 2013. sezonu za povijest, a sva je prilika da to ponovimo i 2014., kazao je skromni DG novinarima.

Prisjetimo se da su titulu minulog ljetav “žuti” zavrijedili nakon što su u finalnoj seriji- bez naročitih poteškoća- ‘pomeli’ Belfius Mons 3-0. Najneizvjesnija je bila treća utakmica, koja je završila 68-63, a prethodne dvije je Oostende dobio 31 razlike kod kuće i 11 u gostima za 14. po redu ukupno naslov u klupskim vitrinama – čemu treba pridodati i 13 pokupljenih kupova. Hrvatski ‘coach’ – uz 4 trofeja s Oostendeom- u samostalnoj trenerskoj karijeri ima i Superkup- i to upravo s ranije spomenutom ekipom Liegea.

[pullquote align=”right”]Naravno da sam presretan. Ipak, ne bih sebe izdvajao, baš sve što smo napravili, napravili smo zajedno, kao momčad. Dečki su odigrali fantastično, ponosan sam, kazao je skromni DG novinarima[/pullquote]Treba tomu pridodati i priznanje za najboljeg trenera u Belgiji 2012,/13.u izboru svojih kolega.

Dimitri “Doum” Lauwers 35-godišnji tamošnji košarkaški reprezentativac, koji je najveći dio karijere proveo u klubovima francuske i talijanske prve lige, a prošle godine igrao za Telent Oostende, biranim je riječima, tako govorio o Gjergji, argumentirajući kao medijeki kolumnist svoj stav:

Dario Gjergja bio je ključan faktor u našem osvajanju naslova nacionalnog prvaka. Kao prvo, Dario je dobra, korektna osoba, koja igrače tretira ljudski. Nije mu teško prekovremeno ostajati u dvorani da bi razvijao mlade igrače, ostajao je prekovremeno i sa mnom pomogavši mi povratiti formu. Jako dobro razumije košarku i mislim da je za ovu fazu njegove karijere Oostende sjajan izbor. Ondje ima sve vrijeme na svijetu za stvaranje igre i momčadi. Njegova je koncepcija igre savršeno jasna i momčad je zbog toga sposobna izvrsno igrati. Razumije igru, mlad je i motiviran. Što više od toga trebate da biste uspjeli? Gjergja je pobjednik, želi pobjeđivati. No, kao što sam već spomenuo, on iskreno vodi i brigu o svojim igračima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...