Uskrsu ususret komunalci na Viru uklonili bespravne kućice u centru otoka

Ususret Uskrsu na Viru je nastavljena akcija uklanjanja pokretnih predmeta, štandova, kamp prikolica, kampera, montažnih i tipskih kućica postavljenih protivno Odluci o komunalnom redu Općine Vir. Uklonjeni su protupropisno postavljeni objekti u ulici Put Mula.

U samom središtu Vira u njima se godinama nezakonito obavljala trgovačka i ugostiteljska djelatnost, a iako su objekti postavljeni na privatnom zemljištu, radili su protivno jasnim odlukama o komunalnom redu, odnosno zakonskih propisa iz kojih on proizlazi.

Uklanjanje objekata izvršili su djelatnici “Vir održavanja” i Komunalnog redarstva Općine Vir, a kako bi sve proteklo bez incidenata uklanjanje su osiguravali djelatnici interventne postrojbe PU Zadarske i zaštitarske tvrtke “Vir zaštita”.

S obzirom na to da se uklanjanje protupropisno postavljenih objekata na otoku nastavlja, iz Općine Vir još jednom se apelira na sve vlasnike da iste uklone sami. U suprotnom će se troškovi uklanjanja proslijediti vlasnicima zemljišta na kojem su takvi objekti postavljeni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...