“Korizma i Veliki tjedan, povijest, značaj i običaji” vezani uz otok Pag

„Korizma i Veliki tjedan, povijest, značaj i običaji“, naziv je predavanja priređenog u sklopu Ciklusa predavanja Centra za kulturu Pag. U prepunoj dvorani Kneževog dvora predavanje je na vrlo zanimljiv i za publiku prihvatljiv način održao mr.don Dario Tičić,  tajnik Zadarskog nadbiskupa.

– Samo ime korizma dolazi iz broja 40. quaranta, četrdeset dana od Čiste Srijede, Pepelnice do poslijepodneva Velikog Četvrtka. To su dani najozbiljniji u cijeloj crkvenoj liturgijskoj godini,   rekao je don Dario Tičić.

[pullquote align=”left”]U prepunoj dvorani Kneževog dvora predavanje je na vrlo zanimljiv i za publiku prihvatljiv način održao mr.don Dario Tičić, tajnik Zadarskog nadbiskupa[/pullquote]Uskrs se kao i svagdje, uvijek u Pagu najsvečanije slavio i slavi kao najveći kršćanski blagdan.

– To je najveća tajna naše vjere, nije legenda, nego snaga našega života koji se s nama ravna u jadima svakodnevnih križeva. Da nema nade uskrsnuća i da je život samo Veliki petak, pregorka i presuzna bi bila ova naša dolina života,    poručio je tajnik Želimira Puljića.

U sklopu Ciklusa predavanja Centra za kulturu i informacije Pag održavaju se zanimljiva predavanja jednom mjesečno od rujna do lipnja. Predavanja su tematski vezana za Pag, a održavaju ih izuzetno stručni i kvalitetni predavači, kako domaći s otoka, tako i gosti izvan njega., iz različitih sfera života.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...