Ministar Jovanović nakon ABA finala napustio Kombank Arenu ne čestitavši Cibosima!

Ususret današnjoj utakmici 7, kola Lige za prvaka u kojoj, u derbiju na vrhu, kao drugoplasirani, pod Tornjem, dočekuje lidera, KK Zadar, novi prvaci ABA lige, iskazali su poprilično razočarenje preksinoćnjim postupkom ministra znanosti, obrazovanja i- sporta.

Trijumf Cibone u Kombank Areni gledao je, naime, i ministar Željko Jovanović, no netom nakon susreta odmah je napustio Arenu, nečestitavši pobjednicima. S obzirom da je na teret poreznih obveznika stigao u Beograd pogledati povijesno finale dva hrvatska kluba, bilo bi, otkriva i prenosi Zagrebačka novinska agencija mišljenje kompletne košarkaške javnosti, korektno da se spustio čestitati pobjednicima. Ovako je ostavio mjesto špekulacijama i predpostavkama kako je došao pogledati pobjedu Cedevite u Beogradu, ali razočaran porazom napustio je Beograd tiše nego što je stigao u njega.

Jeftinije bi bilo po porezne obveznike da je Jovanović faksirao svoju fotografiju kako bi je domaćin ABA F4, Crvena zvezda zaljepili u svečanu ložu, a prijenos je mogao pratiti preko Hrvatskog radija Drugi program. Kao da živimo u 19. stoljeću, na HTV-u su reklamirali finale i prijenos na radiju, a Javna televizija koju također plaćaju građani Hrvatske kao i ministra Jovanovića nije našla za shodno otkupiti prava prijenosa. U oba slučaja građani Hrvatske su zakinuti zbog  ljudi koji vode i Državu i javnu televiziju, tvrdi kolega i urednik portala Mario Čužić, i ističe da „toliko zajedničkog imaju Jovanović i rukovodstvo HRT-a da ih nisam mogao, a ne staviti u isti koš. Njima nije trebao Dario Šarić da im zakuca “bananu”, oni su toliko nesposobni da „banane“ sami sebi zakucavaju.

Hrvatska radio televizija je prije nekoliko mjeseci mogla je, podsjeća, otkupiti autorska prava prijenosa utakmica završnice ABA lige iz Beograda za “siću”, ali netko na Prisavlju je odlučio da to njima ne treba, iako se već znalo da će bar jedan hrvatski klub igrati polufinale turnira. Nakon što su se saznali sudionici završnice ABA lige opet je stigla ponuda za prijenos finalnog turnira, ovoga puta četiri puta skuplja nego prva ponuda, ali je HRT i to odbio. I na kraju, u subotu ujutro HRT je dobio ponudu koju nije htio platiti.

Povijesnu pobjedu Cibone nije vidjela većina građana Hrvatske, a finale dva hrvatska kluba u Novom Beogradu, u Srbiji, zasigurno bi bio jedan od najgledanijih prijenosa, ali nesposobna Uprava HRT-a sigurno neće odgovarati što nije bilo prijenosa. No, zasigurno hoće ministar Jovanović na slijedećim izborima.Doći u Kombank Arenu, pogledati finale i ne čestitati pobjednicima je neobrazovano, nesportski i nekulturno, komentira.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...