Paški učenici ugostili talijanske đake, Željko Maržić primio kolegu iz Zanea

Io tifo per la Juventus a Milan.

Nisan te prije ništa razumija, al’ to jesan, meni ti je draža Roma. I tu Hajduk iz Splita.

[pullquote align=”right”]U Pagu su, naime, boravili učitelji i učenici iz prijateljskog grada Zanea čiji uzoran domaćin se, kako je i red i kako priliči, pokazala OŠ „Jurja Dalmatinca”[/pullquote]- Hai una bella città

Di sam to čita? U Sportskim novostima

Marin i Marino nisu baš pohvatali sve što im je onaj drugi pričao, ali su minula četiri dana bili nerazdvojni prijatelji u obilasku plaža, kina, nogometnih i košarkaških terena.  U Pagu su, naime, boravili učitelji i učenici iz prijateljskog grada Zanea čiji uzoran domaćin se, kako je i red i kako priliči, pokazala OŠ „Jurja Dalmatinca”.

Prekomorske goste predvođene gradonačelnikom Zanea Albertom Buzinom, primili su gradonačelnik Paga Željko Maržić i predsjednik Gradskog vijeća Vjekoslav Šljivo, koji su kolege sa suprotne strane Jadrana upoznali s bogatom tradicijom i poviješću otoka, načinom života naglasivši značaj paške čipke, soli i sira.

[pullquote align=”left”]Učenici su se nadmetali u sportskim igrama, a organizirano su se upoznali sa kulturno – povijesnim znamenitostima Paga i Zadra gdje su ih posebno privukli Morske orgulje i riva[/pullquote]- Naročito vam zahvaljujemo što ste kao grad prijatelj tijekom Domovinskog rata organizirali preko pedeset humanitarnih akcija pomoći koje su bile upućene u Benediktinski samostan čime ste pokazali svoje prijateljstvo jer se prijatelji poznaju u nevolji, naglasio je domaći „poteštat“. Učenici iz Zanea, u znak zahvale za domaćinstvo i uspostavu prijateljstva, zajedno su sa svojim profesorom odsvirali hrvatsku himnu, što je bio posebno dojmljiv trenutak.

Inače, višednevni program odvijao se pod motom „Mostovi prijateljstva”, a prema riječima ravnateljice OŠ “Jurja Dalmatinca” Željke Zubović, posebno su bile uspješne likovna i glazbena radionica. Učenici su se nadmetali u sportskim igrama u kojima su bili uspješniji gosti. Organizirano su se upoznali sa kulturno – povijesnim znamenitostima Paga i posjetili Zadar gdje su ih posebno privukli Morske orgulje i riva. Na kraju posjeta, dogovoreno je da će učenici iz Paga u listopadu uzvratiti posjet i nastaviti uspostavljena prijateljstva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...