Pažane u nedjelju na Trgu Petra Krešimira IV čeka “Uskršnji doručak”

U organizaciji Grada Paga, Turističke zajednice Grada Paga i restorana “Na Tale” u nedjelju, 20. travnja 2014. godine na trgu Petra Krešimira IV. sa početkom u 11:30 sati održati će se sada već tradicionalni “Uskršnji doručak u Pagu”, uz nastup Gradske glazbe Pag.

U ponudi će se naći razne domaće delicije i poslastice koje se tradicionalno spremaju u gradu Pagu povodom uskršnjih blagdana. Iz organizacijskog odbora pozivaju sve građane na zajedničko druženje uz “Uskršnji doručak”.

[pullquote align=”left”]U ponudi će se naći razne domaće delicije i poslastice koje se tradicionalno spremaju u gradu Pagu povodom uskršnjih blagdana[/pullquote]Podsjetimo kako su lani vrhunski majstori kuhinje pripremili bakalar na bijelo, rižoto sa skutom i sušenom ovčetinom, rižoto s kozicama i šparogama, gulaš od ovčetine s njokima, fritaju sa šunkom i šparogama. Našlo se šunke i jaja te raznih kolača od kojih treba izdvojiti štruklu sa skutom koja je specijalitet restorana domaćina.

Uz bezalkoholna pića na doručku je bilo domaće travarice i domaćeg vina. Na Uskrsnom doručku su prvi puta predstavljena i obnovljena srednjovjekovna jela iz Paga iz zbirke recepata „Paška kuharica-okusi Starog vijeka“  koju su pripremile Branka Sabalić i Ivana Portada. Pripremljena su tri srednjovjekovna paška jela, lignje s pinjulima i grožđicama, slana torta od kruške i skute i piletina s paprikom i jajima.

U slučaju loših vremenskih prilika “Uskršnji doručak” održati će se u prizemlju Kneževog dvora. Pokrovitelji “Uskršnjeg doručka u Pagu” su: market Lorenco, Paška sirana, FFlak, Vuglec Breg, Orada trade, Cvjećarnica Fijok, GeaBite, Konoba Bile i Klub Vanga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...