Od danas na snazi novi sezonski plovidbeni red i “poboljšani” cjenik

Danas, u petak, a kako drugačije, jer zašto propustiti dobitak u kasi za jedan cijeli bogomdani sunčani vikend,  stupio je na snagu sezonski plovidbeni red, a tako, naravno, i sezonske cijene brodskih, trajektnih i katamaranskih linija.

Može se konstatirati na sreću turista i na žalost domaćeg stanovništva kako nema bitnih korekcija, odnosno osim u nekim sitnim detaljima, na nekim tek uvedenim vezama, cijene su iste kao i protekle dvije sezone a prema vansezonskim su uvećane za dvadesetak postotaka.

Tako, primjerice na relaciji Zadar- Ist putnici će kartu sada, počevši sa 30. svibnja, plaćati točno 30 kuna, umjesto 25, a za limenog ljubimca, onog običnog, trebat će izdvojiti 180 umjesto 150 kuna. Vlasnici osobnog automobila preko pet metara dužine moraju izdvojiti 312 umjesto 260 kuna. Bodulima se cijena ne mijenja pa oni istu putnu kartu plaćaju i nadalje 11 kuna, za obično auto 81, a za ono preko pet metara- 140 kuna.

Na pruzi Biograd – Tkon putna karta stoji 14 umjesto 12 kuna, običan auto „plaća“ 80 umjesto 67, a duža limuzina preko pet metara- 120 umjesto 100 kuna. Otočani tu prolaze duplo povoljnije-putnici plaćaju šest, mali auti 37 i veliki osobni auti 50 kuna.

Najfrekventnija trajektna linija Zadar – (Ošljak)- Preko ima sljedeći cjenik usluga: „kopneni“ putnici 17, ranije 15, otočani 8 kuna, osobna vozila mala 103, prije 86 i otočani 50 kuna. Kod automobila iznad pet metara cijene su: 160, ranije 133 i za „bodule“-80 kuna.

Iako je Ministarstvo pomorstva i prometa početkom 2014. pompozno najavljivalo preseljenje trajektnog prometa s Poluotoka u luku Gaženica, to se ipak neće dogoditi nadolazećeg ljeta, već, barem prema najavama, nakon turističke sezone, koncem rujna.

Novi sezonski cjenik možete pogledati na http://www.agencija-zolpp.hr/Cjenici/tabid/3843/Default.aspx , a ukoliko vam se teško snaći među ovim pustim tablicama, dovoljno je kliknuti na  http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1208 i odabrati datum, kao i lokacije polaska i dolaska. Sustav će vam tada izbaciti sve linije koje su dostupne za željenu rutu u odabranim terminima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...