“Iziđite na EU izbore i oduzmite pobjedu onima koji oduzimaju vaša prava!”

Uoči EU izbora, koji su kod nas na rasporedu za dva i pol tjedna, točnije u nedjelju, 25. svibnja, priopćenjem se danas oglasila i HVIDR-a Zadar.

Poštovane Hrvatice i Hrvati, dragi sugrađani!, naslovili su priopćenje hrvatski vojni invalidi i nastavili tekst s dva upita:

Kao i svaki put pred izbore, bilo da se radi o lokalnim, parlamentarnim, pa tako i sada kada su u pitanju izbori za Europski parlament, javljaju se upiti (kako medija tako i naših članova i sugrađana) kako ćemo mi (članovi Udruge HVIDR-a) glasovati i za koga? Ono po čemu smo kao udruga prepoznatljivi je dosljednost da ostanemo udruga koja zastupa interese svoga članstva i ne svrstava se uz niti jednu političku opciju.  Ono što je bitno je da shvatimo svi skupa koliko su ovi izbori važni i značajni za naš narod i državu u cijelosti, navodi se također u priopćenju i dalje nastavlja pozivom braniteljima:

Isto kao što u Domovinskom ratu nitko nije imao moralno pravo da se ne uključi u obranu Domovine, tako i sada kada se biraju ljudi koji će pet godina zastupati interese Hrvatske u Bruxsellesu  – nitko tko ima pravo glasa ne bi trebao ostati kod kuće. Izađimo svi, neka ovo budu najmasovniji izbori do sada! Ono što je najbitnije je da birate osobe koje će se u Europskom parlamentu boriti za opstanak naših nacionalnih, te vjerskih i obiteljskih vrijednosti – jer za te su vrijednosti hrvatski branitelji ginuli u Domovinskom ratu.

Birajte one koji znaju i koji su prepoznatljivi u obrani i zaštiti hrvatskih branitelja, hrvatskog naroda i Hrvatske Države!,  poručuju iz Udruge vojnih invalida uz zaključak:

–  Izbori su dan kada svi vi nezadovoljni, oštećeni i prevareni možete jednim potezom olovke kazniti one koji su vas i vašu Državu doveli u tešku situaciju u kojoj se svi skupa nalazimo. Crveni kartoni se uspješnije daju izlaskom na izbore nego na prosvjede. Naše članove i sve hrvatske branitelje stoga pozivamo da onima koji vam oduzimaju vaša prava – vi oduzmete pobjedu na izborima!, stoji na kraju javnog priopćenja- apela Udruge HVIDR-a Zadar, koje ususret euro-izborima potpisuje njezin predsjednik Ivica Arbanas.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...