VCZ poziva na hitnu akciju: “I jedna je pelena dobrodošla!”

Udružimo snage i hitno pomozimo 100-njak djece smještene u domu i školskoj dvorani u Podvinju kraj Slavonskog Broda. Zbog kaosa u organizaciji prijevoza humanitarne pomoći ništa im nije dostavljeno! Kamioni Crvenog križa su ih jednostavno zaobišli!,  kažu i pozivaju na „facebook“ profilu članovi Volonterskog centra Zadar.

Gladno je i golo 13 novorođenčadi, 28 djece u dobi do 1 godine i još osamdesetak djece u dobi od 1 do 6 godina, navode iz VCZ-a.

Hitno su potrebne pelene i bočice za bebe, adaptirano mlijeko, dekice, vlažne maramice, higijenske potrepštine: šamponi, gelovi za tuširanje, sapuni, higijenski ulošci, kašice, dječja hrana. Hitno se traže i kolica za bebe i dojenčad.

Inače, apel za pomoć objavila je prije koji sat Magdalena Krajinić Tolić na Otvorenom radiju, koja se maksimalno angažirala oko prikupljanja i prijevoza pomoći iz okolnih mjesta.

Mjesto prihvata za ovu donaciju je Dječji vrtić „Šuškalica“, iznad ureda MUP-a, preciznije ukoliko treba- onoga u kojemu se izrađuju osobne iskaznice i ostali dokumenti, pored stare Tvornice kruha Zadar, a ispod frizerskog salona „Marlena” – adresa: Put Murvice 17, 23000 Zadar. Pomoć se može dostaviti najkasnije u 17.30 sati, naravno danas, u utorak.

Poželjno je da stvari dostavite u kutiji radi lakšeg slanja, a dostavite ih s naznakom: „I jedna je pelena dobrodošla“…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...