Janša sve bliže odlasku u zatvor: “Nikoga neću ništa moliti!”

Slovenski oporbeni vođa i predsjednik SDS-a Janez Janša rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da neće tražiti odgodu izvršenja zatvorske kazne izrečene u aferi Patria, piše Delo.

– Janez Janša neće nikoga ništa moliti. Osuđen sam bez ijednog dokaza, kazao je Janša na novinarsko pitanje hoće li tražiti odgodu izvršenja kazne. Predstavljajući predizborni program svoje stranke, kazao je i da se aferom Patria pokušavaju umanjiti šanse SDS-a na predstojećim prijevremenim parlamentarnim izborima.

Osuđen na dvije godine zbog primanja mita

Predsjednik SDS-a kazao je i da ima informacije kako slovenski Ustavni sud još nije donio odluku o njegovoj žalbi u slučaju Patria. Podsjetimo, Janša je u tom slučaju osuđen na dvije godine zatvora zbog primanja mita kod davanja posla finskoj tvrtki za opremanje slovenske vojske oklopnim vozilima koji je bio vrijedan 278 milijuna eura.

U žalbi na Ustavnom sudu Janša tvrdi da su mu tijekom procesa povrijeđena ustavna prava. Tjednik Reporter je objavio “neslužbenu informaciju” da je Janši žalba odbijena jer nisu iskorištena sva druga pravna sredstva. Odluka bi službeno trebala biti objavljena sljedeći tjedan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...