Knjiga Aleksandra Stankovića “Sto faca i Aca” predstavljena Biograđanima

Na žalost, okolnosti nisu išle u prilog našem poznatom televizijskom novinaru, pa se njegovo gostovanje u Biogradu na Moru, umjesto pod naslovom „Nedjeljom u 2“ slobodno moglo najaviti i kao „Aco za 2“. Naravno, karikiramo, Aco je bio ponovno za peticu, a niti sportska školska dvorana nije baš zjapila prazna, premda…

Književnu večer i predstavljanje knjige Aleksandra Stankovića pod nazivom „Sto faca i Aca”, susret s novinarom, pjesnikom ali i intrigantnim urednikom i voditeljem jedne od najgledanijih televizijskih emisija „Nedjeljom u 2″ upriličila je biogradska Gradska knjižnica.

I prava je šteta, naglašavaju organizatori zbivanja, što se vrijeme održavanja „uklopilo” u „prebukirani“ niz događanja posljednjih dana, od nogometnog prvenstva do koncerata i okupljanja motorista, pa je i broj posjetitelja bio ispod očekivanja. Neki su u tome naprosto zaboravila za književno događanje u  knjižnici, ali i sam termin u 18 sati i 30 minuta, za mnoge je bio neprihvatljiv jer su i ljetne temperature utjecale na redoviti ritam življenja. No, bez obzira na okolnosti Stanković je pošteno „odradio” svoje gostovanje i bio iznimno zanimljiv u što nitko i nije sumnjao među posjetiteljima.

Ravnateljica knjižnice Jelka Sipina dobro se pripremila za svoga gosta i s nizom pitanja o njemu, njegovom stvaralaštvu, novoj knjizi ali i mnogo čemu drugom pitala, zajedno s njim komentirala nastojeći dobiti najzanimljivije odgovore koji bi mogli zanimati nazočnu publiku. Razgovor je obuhvatio interval od početaka na hrvatskom radiju, gdje je Aleksandar „otvorio“ svoju novinarsku karijeru i to u emisiji „Poligraf”, pa sve do HTV-ove popularne emisije „Nedjeljom u dva” koja ga je najviše i proslavila.

Točno je da je da me je ova emisija na neki način obilježila. Raditi smo je započeli bez prevelikih ambicija, no pokazalo se da je dobra, zanimljiva i traje već punih 14. godina. Zadovoljan sam uvjetima rada na njoj jer imam sva prava od odabira gosta do konačne koncepcije, a za to vrijeme snimili smo oko 600 emisija. Ne čudi što je mnogo ljudi, da ne kažem faca prošlo kroz nju. Mnogi su ostavili neki trag i na mene osobno, pa nije čudo što sam u knjizi “Sto faca i Aca” zabilježio neke zanimljive susrete, mišljenja, zapažanja…, otkrio je Aleksandar Stanković koji je potom  pročitao i nekoliko kraćih zapisa o tim susretima, primjerice s Milkom Babović i Borisom Dvornikom, na red je došla i poezija.

„Priznao” je da voli pisati poeziju, da je objavio nekoliko knjiga, ali isto tako i da ima još izazova na kojima se želi iskušati. Neke od knjiga poznatije su i široj javnosti poput pjesničke zbirke “Jutra pobijeđenih”, Igor Mandić na mjesecu te posebno zanimljiva “Uglavnom su me voljele starije gospođe” i slično, izvijestili su također o događanju na stranicama Grada Biograda zaključujući kako je na kraju druženja simpatični Aleksandar najavio novi Putopis o Hrvatskoj koju namjerava obići motorom, a obećao je i ponovni dolazak u Biograd.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...