Najmlađi na Forumu uz pomoć prijatelja i Bojana Jambrošića pomažu OB Zadar

Zaklada ACM Stephanie s Općom bolnicom Zadar i partnerima, pokrenula je projekt simbolično nazvan „Zadar zajedno!“ sa svrhom prikupljanja donacija za OB Zadar, a kao dio općeg projekta „CM Teholog“ koji za cilj ima pomaganje bolničkim ustanovama u RH.

Radi se i nabavi prijeko potrebne medicinske tehnologije i opreme u skladu sa suvremenim svjetskim standardima, napose onih za čiju nabavu nema dovoljno sredstava u redovnom proračunu bolnice. Trenutno su Općoj bolnici Zadar potrebna dodatna financijska sredstva kako bi se nabavio potrošni materijal kao i potrošna tehnologija poput uvijek nedostatnih infuzomata, otkrivaju iz Zaklade ACM Stephanie najavljujući u tom cilju prvo humanitarno događanje za koje su uvjereni da će postati lijepa tradicija unutar „Donatova metropolisa“

Pod naslovom „Zadar zajedno!“ održat će se tako u subotu 28. lipnja, na Forumu s početkom u 20 sati velika priredba karitativnog tipa. Po tko zna koji put našem gradu pomaži najmlađi koji će tom prilikom svojim sugrađanima pokazati što znaju i umiju u najrazličitijim kreativnim vidovima izražavanja.

U projekt su se uključili dječji vrtići „Radost“, „Snoopy“ i „Školjkica“, kao i Udruga za pomoć roditeljima i djeci s posebnim potrebama „Smiješak“. Forum bi te subotnje večeri morao biti mjesto neiskvarene dječje radosti i plemenitosti, mjesto dječjeg druženja uz kreativne radionice, glazbu, ples i modnu reviju mališana, ističu iz Zaklade dodajući kako će  se limačima u ostvarenju cilja pridružili i Plesna udruga u pokretu „In Flux“, Baletni centar „Pirueta“, Zbor mladih „Belafuža“ i poseban gost večeri, najbolji mladi vokal hrvatske glazbene scene, Bojan Jambrošić koncertom za sve one širokog i mekog srca.

U svijet magije i mlado i staro uvest će mađioničar Žarko Tomašević Rico, iz svijeta bajki pak stižu kralj i kraljica koji čekaju najmlađe posjetitelje da im se pridruže u kreativnim radionicama s animatorima Male učionice „Via Vox“ i Nataše Barišić. Posjetitelji će moći sudjelovati i simbolično u igri balona, a kupnjom svakog balona pomažu ovu plemenitu akciju čiji je vrhunac dječja modna revija. Potonja se odvija pod modnom palicom iskusnih zadarskih manekenki Antonije Grubić i Anite Maričić, dok će se za frizure malih manekena pobrinuti frizerski saloni „Simpa“ i „Anita“.

Recimo da za humanitarni spektakl najmlađih na Forumu koji u zabavom dijelu moderira popularni Igor Jelenić – Toto, nema ulaznica već iz organizacijskog tima pozivaju da se građani sa svojom djecom odazovu u što većem broju i iskreno, punog srca, podupru akciju u skladu sa svojim mogućnostima putem dobrovoljnih priloga ili kupnjom unikatnih rukotvorina malih kreativaca.

U svrhu pomoći zadarskoj bolnici i kao sponzor projekta svoje proizvode donirala je i Maraska pa će isti također biti prodavani po simboličnoj cijeni, baš kao i, kako kažu prireditelji plemenita zbivanja,  najbolji sladoled u Zadru i šire, poznate zadarske slastičarnice „Donat“. Osim njih prodajnoj akciji za pomoć zadarskoj bolnici putem svojih proizvoda uključile su se tvrtke Emma Homemade gifts i Trgovački obrt „Šime“, dok su se sponzorstvom pridružilli i Rent Event, Čazmatrans Dalmacija, Gastroadria, Marikomerc, Pizzeria trattoria Cancona, Benetton, Getro, Ekologija grupa i caffe bar 4All, Grafos Zadar…

Pored samog događanja na Forumu, tu je i humanitarni broj telefona prihodi kojeg su namijenjeni zadarskoj bolnici, a koji će u funkciji biti od sredine lipnja do rujna 2014. Također, građani se u projekt „Zadar zajedno!“ mogu uključiti pozivom na broj 060930930 i donirati 6.25 kn po pozivu, operator IT1 d.o.o., čime ćemo svi zajedno osigurati veću kvalitetu liječničke skrbi u Zadru prema suvremenim svjetskim standardima, poručili su iz Zaklade ACM Stephanie, predstavljajući osim spomenutog općeg projekta „CM Tehnolog“ ukratko i ostale njihove projekte koji su kao i sam rad i ciljevi Zaklade dostupni na web stranicama www.cmstephanie-foundation.eu.

U svojih pola godine djelovanja Zaklada ACM Stephanie gotovo svakodnevno prima upite potrebitih za pomoć. Kako je prema rješenju Ministarstva uprave Republike Hrvatske i članku 7. Statuta Zaklade okvir djelatnosti Zaklade u području neurokirurgije s naglaskom na Chiari malformaciju u pomaganju pojedinačnim slučajevima djeluje isključivo na tom području sa željom da jednog dana u okviru mogućnosti preraste u Zakladu koja će pomagati i ostale rijetke bolesti mozga. Konkretno, zaklada djeluje isključivo na područjima bolesti koje su vezane za možda i najvažniji organ ljudskog tijela – mozak.

Sukladno tome pokrenuli su još pet drugih projekata među kojima jedan nije vezan za Chiari već za svu teško bolesnu djecu u Hrvatskoj, projekt „Zaželi želju“, kojim se nastoji ispuniti skromne želje svakog teško bolesnog djeteta bez obzira na dijagnozu. Ima li dijete želju upoznati neku slavnu osobu, svog idola ili posjetiti neko mjesto svojih snova, dovoljno je samo da šapne, a iz zaklade će nastojati u suradnji s partnerima želju pretvoriti u stvarnost.

Osluškujući bilo javnosti i struke u Hrvatskoj s područja djelatnosti Zaklade, kao što su neurokirurgija, pedijatrija i fizikalna terapija, ostali naši projekti kao i već spomenuti „CM Tehnolog“ bazirani su na doprinosu boljitka liječenja pacijenata u Hrvatskoj prema najsuvremenijim medicinskim svjetskim standardima. Tako smo pokrenuli projekt „Biblioteka CM Stephanie“ u svrhu dostupnosti stručne literature na hrvatskom jeziku, „CM Stipendist“ za stipendiranje mladih liječnika u inozemstvu, kako bi po povratku u Hrvatsku mogli primjenjivati suvremene znanstvene medicinske metode u liječenju pacijenata, „Kongres“ – stručni skup liječnika iz Hrvatske i inozemstva u svrhu razmjene iskustva i novih dostignuća na području neurokirurgije i granama uz nju vezanima. Uz navedene projekte tu je i „Korak za Chiari“ u svrhu obilježavanja međunarodnog dana Chiari malformacije 28. rujna koji ćemo po prvi put obilježiti i u Hrvatskoj s ciljem informiranja šire javnosti o postojanju rijetke, teške i još uvijek u potpunosti neizlječive bolesti, Chiari malformacije, s kojom oboljeli žive cijeli život, upoznaju nas iz Zaklade ACM Stephanie, organizatori događanja.

Inače, osim na spomenutoj web adresi rad Zaklade dostupan je i na društvenim mrežama https://www.facebook.com/acmstephanie te https://twitter.com/acm_stephanie.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...