“Neće oni nama tu odmarat’, nek’ vidi i RH i EU poslovni duh i elan naših tvrtki i lokalnih trudbenika”

Bruum! Vruuum! Tuup, taap, tup, tap…

I tako satima, a bome i danima. I tjednima. Ljeto nam se bliži pa su u skladu s tradicijom nam dičnom, u županijskim nam dužobalnim naseljima, dobro ne samo županijskima, krenuli s opsežnim građevinskim radovima.

Drrrrom, drrram, pam…

Kamioni, bušilica, pikameri, lopata, mašklin, nema što se ne stavi u funkciju obično tijekom i prvim nailaskom posjetitelja iz zemlje i inozemstva. Neće oni nama tu odmarat’, neka vidi i RH i EU poslovni duh i elan naših tvrtki i lokalnih trudbenika.

U Omišu mještani prosvjeduju danima, mili i dragi teškom mukom privučeni gosti podno kišnih oblaka kako su došli, tako su brže otišli pod terorom bagera, rovokopača…

U Bibinjama se taman spremaju isto, turisti negoduju zbog buke i nereda na tamošnjoj plaži na predjelu Padrele, gdje se odvijaju radovi na izgradnji kolektora.

Lijepo je da se radi, ali sada… I da su barem iznajmljivači o tome informirani, možda bi se prolongirala koja rezervacija, ovako je domaćinima teško objasniti korisnicima njihovih soba i apartmana, za koje su prvi usput opterećeni nemalim pristojbama i doprinosima, da o investicijskom infrastrukturnom zahvatu nisu- imali ni blage veze ni pojma.

Lako za nedovršeni posao, razbacano kamenje i alat, hrpe zemlje na lokaciji koja je na Googke maps upisana kao kupališna zona i na fotkama uredna puna bezbrižnih kupača.

Radovi će biti gotovi krajem tjedna. Ma, zapravo, moraju biti gotovi, ne može se dogoditi da ne budu gotovi. Znači, većina radova odrađena je do 15. lipnja, ali jedan dio radova zbog zamjene vodovodnih cijevi nije mogao biti gotov zbog kompleksnosti radova, pojasnio je za Radio Zadar direktor Komunalnog poduzeća Odvodnja Bibinje – Sukošan.

Naravno, ispričao se na prouzrokovanoj neprilici građanima.

Iako nismo mogli utjecati na izvođača radova. Isprika je naša, odnosno, mi smo kao investitor krivi, zaključio je Stipe Bugarija. Nema nam nego pričekati subotu, nedjelju, ma neka bude i ponedjeljak. Makar, makar

Danas, u 8:00, u 10:00, točno u podne, u 14:00, u 18:00:

Bruum, druuum, tam, trraam, daaam…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...