Neslužbeno: SOA tvrdi da nije pratila Linića, je li ga nadzirao PNUSKOK?

Kako doznaje Večernji list, u prvom SOA-inu izvješću predsjedniku Ivi Josipoviću stoji da tajne službe nisu pratile Slavka Linića. Predsjednik je od ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost zatražio i izvješće o izvanrednom nadzoru SOA-e. Bit će zanimljivo vidjeti jesu li policajci koje Linić spominje pripadnici PNUSKOK-a. Poznato je, naime, da PNUSKOK za izlistavanje telefona ne treba nalog suda već je u tome policija samostalna u odlučivanju. Moguće je, kažu poznavatelji, da je policija postupala po nekoj prijavi.

Predsjednik Josipović jučer je izjavio da će se odgovor na pitanje je li Linić bio praćen i prisluškivan znati početkom sljedećeg tjedna. Nije ga, rekao je, dao na uvid javnosti jer izvješće o izvanrednom nadzoru koje je zatražio od Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost još nije gotovo.

– Kada se postupak kompletira javnost će dobiti sve. Nema smisla da sada iznosim parcijalne informacije koje će možda dobiti i određene korekcije – dodao je Josipović.

Na inzistiranje novinara da odgovori ima li nakon prvog izvješća razloga za brigu, Josipović je dodao: “Rekao sam što sam imao za reći.”.

Josipović nije želio komentirati napise Večernjeg lista da je premijer Milanović znao za kredit HBOR-a koji je odobren njegovoj šogorici i bratu.

– Ne mogu o tome govoriti jer to ne znam i ne mogu nagađati – kazao je Josipović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...