Nova uspješna akcija HGSS-a, iz Anića kuka spasili mađarskog penjača

Nastavljaju se dolaskom toplijih dana i turista planinara, akcije Gorskih spašavatelja iz Zadra na prostoru Velebita. Na  žalost i jučer je provedena još jedna takva, ali na sreću opet uspješna.

Dežurna ekipa HGSS-a u kanjonu Velike Paklenice u nedjelju je naime dobila hitan poziv u pomoć, a radilo se o ozljeđenom alpinistu iz Mađarske koji je prilikom penjanja smjera “Show must go on” u stijeni Anića kuka pao u prvoj dužini inače popularnog i zahtjevnog smjera.

Njegov penjački partner ga je uz pomoć užeta spustio u podnožje stijene odakle su pozvali pomoć preko 112. Prema dojavi radilo se o ozljedi glave pa su se spašavatelji žurno uputili prema lokaciji stradanja. Po dolasku na mjesto nesreće, penjaču je imobilizirana slomljena podlaktica i sanirane su mu posjekotine na glavi, nakon čega se uz pratnju spašavatelja spustio u dno kanjona. Tu je već čekalo vozilo hitne pomoći kojim je dalje upućen u Opću bolnicu Zadar. U akciji je sudjelovalo devet zadarskih i 1 gorski spašavatelj iz Karlovca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...