Podno Sljemena uspješan nastup mlađih veslača Jadrana, kreću pripreme za PH

Međunarodna Jumbo regata ulazi u red onih koje nipošto ne propuštaju veslači Jadrana,  postalo je to lijepa tradicija koja nije preskočena i prekinuta ni sada. Po prvi puta nakon njezina osnutka prije 17 godina, regata je održana bez njezinog osnivača Julija Boroše, neumornog veslačkog djelatnika, koji je preminuo lani i kojemu je odana počast.

Dečki s Lipotice iskoristili su nastup na Jarunu kao još jednu u nizu provjera posada pred ljetni odmor nakon čega će se započeti s pripremama za PH mlađih kategorija s jasnijim pretpostavkama.

Putovalo se na jedan dan s većinom veslača što je ostavilo traga i na pojedinim utrkama jer je, uz put iz Zadra, na stazi vladala paklena vrućina pa je i to utjecalo na pojedine rezultate, otkriva Petar Milin trener kluba.

Seniorski dvojac na pariće Mile Čakarun i Luka Baričević odveslao je za drugo mjesto iza posade Mladosti dok je Iva Karačić u samcu bila treća. Mlađi juniori su nastupili u osmercu i četvercu s kormilarom. Osmerac je vodio vrlo izjednačenu borbu s posadom Trešnjevke tijekom čitave utrke i na kraju izgubio za doslovno ‘“pola metra” ili točnije četrdeset stotinki sekunde, veslajući u posadi: Nino Aleksić, Borna Babajko, Vito Fantina, Leon Mikulić, Luka Smirčić, Luka Perović, Mate Anić Milić, Mateo Josipović i kormilar Filip Banović.

Četverac s kormilarom Aldo Jelenković, Hrvoje Marić, Ivan Tokić, Lovre Martinov i kormilar Gabrijel Horžić nije imao tako dobru utrku kao osmerac. Nakon vrlo dobrog početnog dijela i vodstva u prvom dijelu utrke na kraju su na žalost pali na četvrto mjesto poretka, referira trener veslača.

Kadeti su bili najbrojniji i nastupili u četvercu na pariće, ženskom i muškom GIG-u. Četverac na pariće Lovre Babajko, Kristian Nenadović, Stipe Vujević, Jakov Šandrić je poslije pobjede i dobrog veslanja u eliminacijskoj skupini odveslao nešto slabije u finalu pa je zauzeo četvrto mjesto, a muški GIG četverac Petar Fuzul, Karlo Kolega, Dino Santro, Rafael Vukić s kormilarom Lukom Mijolovićem uzeo je uvjerljivo prvo mjesto isto kao i ženski GIG: Ela Žuvanić, Maris Milin, Maria Janković s veslačicom Mornara Andreom Palada.

Drugi dan regate nastupio je juniorski četverac bez kormilara Andreas Vaško, Dominik Božidar Milardović i Roko Gulan. zauzeli su treće mjesto u finalu B nakon što nisu uspjeli u eliminacijama proći u finale natjecanja.

Trenutno najbolji juniori Josip Banović i Filip Pedić nisu nastupili na regati već su boravak u Zagrebu iskoristili za trening i uvježbavanje s kolegama iz Kaštela pred reprezentativni nastup na međunarodnoj regati u Bledu Slovenija.

Drugo mjesto  osvojila je u dvojcu na pariće seniorki Iva Karačić s veslačicom Mornara Brankom Murat. U ženskom kadetskom samcu deveta je bila Maria Janković, a u dvojcu na pariće desete su bile Ela Žuvanić i Maris Milin. Dečki i cure, čestitka…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...