Solarni krovovi Novaljanima uz subvenciju iz proračuna

U suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodi se upravo program poticanja obnovljivih izvora energije pod nazivom „Solarni krovovi Grada Novalje“ kojim se na poticaj lokalne samouprave subvencionira ugradnja niza sustava obnovljivih izvora energije poput sunčanih toplinskih pretvarača (kolektora) za pripremu potrošne tople vode ili za potrošne tople vode i grijanje, onda i kotlovskih sustava na biomasu za centralno grijanje (kotlova na drvnu sječku, pelete i pirolitičkih kotlova).

Također i fotonaponskih pretvarača (modula) za proizvodnju električne energije, vjetrogeneratora za proizvodnju električne energije te  dizalica topline (zemlja-voda, voda-voda i zrak-voda) za pripremu potrošne tople vode, grijanja i hlađenja.

Ukupna raspoloživa sredstva za subvencioniranje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama po pojedinoj prijavi  iznose 19.500 kuna, pri čemu će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  i Grad Novalja subvencionirati troškove u maksimalno 65 posto udjela. U tome Fond sudjeluje s najviše 60 posto udjela,  a sa najviše pet posto Grad Novalja. Prema propozicijama natječaja, maksimalno će 25 korisnika dobiti subvenciju, dok je ukupni iznos sredstava predviđen za sufinanciranje programa ,,Solarni krovovi Grada Novalje” 487.500,00 kuna.

Rok za prijavu na natječaj je 16. kolovoza 2014. tako da  građani imaju dovoljno vremena za temeljitu i što kvalitetniju  pripremu dokumentacije za sudjelovanje u ovom ekološko- energetskom programu.  Više informacija i detaljne upute o mogućnostima subvencioniranja hvalevrijednog programa može se, ističu u Gradu, pronaći na www.novalja.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...