Cestitka_Uskrs

Tatjana Prenđa Trupec imenovna za v.d. ravnateljice HZZO-a

Tatjana Prenđa Trupec, odlukom Vlade Republike Hrvatske imenovana je  vršiteljicom dužnosti ravnateljice HZZO-a. Naime, radi odlaska na novu dužnost ministra zdravlja, Siniša Varga, razriješen je dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, pa je njegova donedavna zamjenica istodobno imenovana v.d. ravnatelja Zavoda, prije imenovanja novog ravnatelja temeljem provedenog postupka javnog natječaja.

Naša Zadranka Tatjana Prenđa Trupec, mag.ing.el. MBA,od ožujka 2013. bila je zamjenica ravnatelja HZZO-a. Završila je E-MBA studij na Cotrugli Business School, diplomirala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 1998., završila Akademiju za politički razvoj Vijeća Europe, EU Executive sudij na VERN-u i Barcelona Course of Health Financing Svjetske zdravstvene organizacije, a 2008.i dalje radila je kao konzultant za Svjetsku banku u pripremi i nadzoru Justice System Support Projekta, i kao IT expert EU Delegacije za kontrolu natječajne dokumentacije, evaluaciju i provođenje projekata financiranih iz sredstava EU.

Bila je savjetnica Ministra zdravstva RH prilikom ugovaranja centralnog informacijskog sustava primarne zdravstvene zaštite (CEZIH-a) 2003. i na informatizaciji pravosuđa kao savjetnica državne tajnice i članica pregovaračkog tima za poglavlje 23. Pravosuđe i ljudska prava zadužena za IT pitanja. Također je aktivna članica eHealth Network tijela za eZdravstvo EU kao predstavnica Hrvatske, management boarda udruge EHTEL i ad-hoc radne grupe Svjetske zdravstvene organizacije za izradu Informacijske strategije Europe, kaže se u priopćenju Vlade RH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...