U organizaciji Lions kluba starta Festival Zadar classic open air na T. Petra Zoranića

Momčad koja pobjeđuje ne mijenja se, pa tako ni uspješno odrađena događanja. Napose ako su za sobom ostavila izvrstan dojam. Prošle godine ustanovljen, Festival Zadar classic open air, nema nikakvih sumnji, spada u takav jedan, održat će se i ovoga ljeta, a njegovi su prihodi i opet  namijenjeni obnovi koncertne dvorane uništene za Domovinskog rata.

Uz potporu Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra, festival organizira Lions klub Zadar u okviru svoje velike akcije „Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači“.

Između 24. lipnja i 3. rujna  Zadar classic open air će donijeti 14 koncerata. Svi će se odvijati na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat, a  mladi zadarski glazbenici koji će na njima nastupati, dobit će tako priliku za dodatnu afirmaciju nemaloga potencijala.

U okviru festivala po dva će koncerta održati: Dina e Mel – Dina Bušić (vokal) i Melita Ivković (gitara), Ante Jeličić trio – Ante Jeličić (klavir), Josip Marcelić (kontrabas) i Mladen Sugar Marača (bubanj), Nela Šarić (sopran) i Blanka Aždajić Medić (klavir), Luka Stipanov (gitara), Ivan Andrijević (klarinet), Antonio Ivan Šangulin (gitara) i  Trio Anime – sopranistice Mia Domacina,  Nela Šarić i Biljana Ivanović uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića.

Nastavljajući akciju kojoj je krajnji cilj obnova razorene koncertne dvorane u Kneževoj palači, zadarski Lionsi vjeruju  da će i ovoga ljeta, priređujući koncerte na Trgu Petra Zoranića, pomoći oživljavanju tog novouređenog gradskog prostora. Za potporu u realizaciji svoje ideje zahvaljuju Gradu Zadru i gradskoj Turističkoj zajednici, a za pomoć u organizaciji festivala, glazbenoj producentici u HNK Dini Bušić i Osnovnoj glazbenoj školi sv. Benedikta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...