U Udruzi invalida predstavnici Obale i lučica i policije o Znaku pristupačnosti

U ponedjeljak, 30. lipnja u prostorijama „Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije“ održana je konferencija za novinare na kojoj je osim predstavnika Udruge te „Obala i lučica“ sudjelovao i voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU zadarske Božidar Budiša.

Tema konferencije je bila izmjena „Znaka pristupačnosti“, koji je promijenjen od 01. srpnja 2014. godine te je, bez obzira na rok trajanja „starog“ znaka pristupačnosti, kod nadležnog Ureda državne uprave, isti obavezno zamijeniti za novi.

Dopredsjednik Udruge je novinare izvijestio o glavnim značajkama novog znaka pristupačnosti i obaveznim rokovima izmjene i primjene, kao i postojećoj problematici parkiranja na invalidskim mjestima u Zadru.

Voditelj Odsjeka je nabrojao aktivnosti koje policijski službenici poduzimaju u dijelu sprječavanja korištenja parkirnih mjesta za invalide od strane neovlaštenih vozača te ujedno uputio apel svim vozačima da bez znaka pristupačnosti ne parkiraju na invalidska mjesta.

Također je naglasio da će policijski službenici u početku primjene novog znaka pristupačnosti, uvažavati i „stare“ znakove uz opravdane razloge nemogućnosti zamjene, dok će se ostali vozači koji nisu zamijenili znakove pristupačnosti sankcionirati sukladno ZSPC-a.

Za predstojeće razdoblje je najavljena zajednička akcija PU zadarske i „Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije”, kojom će se javnost još jednom upozoriti na probleme parkiranja invalida, a neodgovorni vozači koji neovlašteno koriste znak pristupačnosti ili parkiraju na mjesta invalida bez odobrenja,  prekršajno sankcionirati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...