Za vožnju biciklom ili mopedom na Poluotoku – 500 kuna, za toples kupanje – i do 800 kuna kazne!

Skoro pa jednaku sudbinu podijelit će oni koji zbog neznanja počine jedan od naslovnih prekršaja na zadarskom Poluotoku. Naime, u to su se posljednjih dana uvjerili nemali broj biciklista koji su staru zadarsku jezgru odlučili obići upravo na dva kotača.

No, kako doznajemo u zadarskoj policiji, nije samo riječ o vožnji ulicama Poluotoka, riječ je i o bicikliranju preko Mosta.

Mjesečno bilježimo desetak takvih slučajeva i svima uručujemo kaznene naloge na iznos od 500 kuna, govori nam Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

S druge strane, građani, odnosno prvenstveno turisti u gradu, žale se na ovakvo postupanje.

Ne, nisam znala da je to kažnjivo. Sad ste me zatekli na bicikli no ubuduće ću paziti, govori nam jedna naša sugrađanka, nastavljajući dalje pješke – gurajući svoju biciklu.

Već “grijeh” od vožnje bicikle – sunčanje bez gornjeg dijela

Toples na Morskim orguljama i Pozdravu sunca nešto je što se viđa svaki dan. Iskustva policije u ovakvim slučajevima, kako doznajemo, pretežno završavaju upozorenjima mladim damama koje su zatečene u takvom “stanju”.

No, upozorenja mogu također završiti na Prekršajnom sudu, gdje će biti kažnjeni iznosom od 200 do čak 800 kuna novčane kazne.

Slučajevi kada građani dojave nedolično ponašanje i kada naše jedinice interveniraju na terenu, oni završavaju kažnjavanjem, dodaje nam Žodan.

Toples na javnim plažama – dopušten

Ako se pak nađete na javnoj plaži uz, primjerice, pratnju malodobnog djeteta koji još uvijek ne bi trebao biti izložen polovičnoj golotinji, morat ćete se udaljiti jer u tom slučaju policija je nemoćna.

Plaže poput Borika i Kolovara, javne su površine namijenjene kupanju te je na njima toples, za razliku na Morskim orguljama i Pozdravu sunca – dopušten.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...