Enio Meštrović održao lekciju političarima: “Politika je poziv, a ne karijera!”

Priopćenje osebujnog i nadasve posebnog aktera zadarske scene, Enia Meštrovića, kao i uvijek, bez dodatnih komentara, prenosimo u cijelosti.

Do jučer su bili ONI (Partija i jednoumlje) i MI (nesvrstani, slobodni duhom)! Danas su ONI (demokratska višestranačka jednoumlja) i MI (i dalje nesvrstani i idealističke budale)! I dalje, nas budale, zaokupljavaju razonodom ko je što reka i ko je koga zajeba! Sve nas je manje i sve smo gladniji, ali i dalje gucamo žetone Lunaparka što nam ga serviraju dobrostojeći Uhljebi.

Sve je manje žetona i sve više žicamo đir u autićima na sudaranje ne bi li se igrali sa povlaštenima.

Kako nas je Crkva učila poniznosti da bi nas se odrekla dobivši privilegije demo i kratski izabranih vlasti: Jebeš ovce, one će se ionako vratiti kući i nama koji jedini imamo koncesiju za zastupati Isusa, ljubav i empatiju. Crkvo moja, Moja crkvo, vratiiii se narodu!

Mislite li da je ovaj svit stvoren samo za nas i da smo vječni?! Mislite li da ćete dobiti drugu priliku da obranite svoje dostojanstvo i poslanje?! Osvrni se; Prekjučer sam bia u školi, jučer u ratu, danas imam 45 godina, sutra ili preksutra ću umriti! Umrit ćemo u čas, prodani, potlačeni i utučeni. Da, da, i vi, koliko god vam to bilo bolno čuti! Krepat ćemo ka i ovce, bez pompe i zahvale u “nezavisnim” glasilima, kako i dolikuje ovcama.

Naša dica će podiliti našu imovinu (ako nam do tad išta ostane) porukom ili mailom iz inozemstva! A NJIHOVA dica i podobni po stranačkoj iskaznici, će se smijati našem porazu i kukavičluku! Kao vjernik izustit ću bolno ime Gospodina svoga uzalud i moju beštimu učiniti virtualno besmrtnom: Bog vas dragi jeba, imate li imalo ponosa i krvi? Do kad ćete druge kriviti za sve što nam se događa? Najlakše je drugog okriviti. Isti čas i zauvik ste čisti prid sobom i Bogom! Kakvi smo mi likari, dijagnoze dajemo u čas, a za terapiju nemamo ni Dopunsko ni ideju! ONI imaju dopunsko, besplatno dopunsko.E, e, i knjige, studije, ljetovanja, auta, ide i piće… BESPLATNO! Samo što će to sve nama naplatiti, braćo i sestre moje, ovce moje drage!

Otvorimo stečaj nad ovom nelikvidnom državom! I vi stranački Uhljebi, marš na ulicu, ka i svi naši iz Bagata, Kidriča, Kemoplasta, Otočanke, Autotransporta, Zadranke, Jugoplastike…

Do kad bi vi da živite od nerada na račun ljudi koji ne mogu preživiti od svog rada?! Shvatite da su stranke udružene organizacije u cilju ostvarivanja koristi i samo koristi. Dok god budemo imali glasače koje osobno moramo “nagraditi”, do tad ćemo biti dno dna, di smo i sad i odakle se niže ne može! Odjebite bagro lažnih moralnih vertikala i neradnika! Kralj bi nas doša jeftinije od ovolike uprave.

Za koji kurac naša dica idu u školu i na studije?! Uzalud im talent i kreativnost, ako ne izvade frišku stranačku iskaznicu koja otvara vrata podčinjene egzistencije. Uzalud im neprospavane noći uz knjigu i nesebična odricanja na praksi, ako ne žele prodati dostojanstvo i dušu, jedino čime ih je Bog obilježija da JESU!

Oprostite na vulgarnosti, pokušavam nas probuditi! Ovčine svih županija, reinkarnirajte se u Konje!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...