Ciklona Pomet pomela Dalmaciju: Kataklizma na ulicama, na moru traju akcije spašavanja

Ciklona Pomet je na moru zatekla i iznenadila brojne nautičare i kupače pa su u tijeku akcije spašavanja i traganja splitskom akvatoriju.

Zbog jake kiše i olujnog juga palo je i nekoliko električnih stupova u gradu, pod vodom su bile sve splitske ulice, a kiša je izazvala klizišta i odrone na predjelu Plano kod Trogira te u Krilu Jesenicama nadomak Omiša.

Ciklona Pomet tako je nakon sjevernog Jadrana gotovo pomela Dalmaciju u subotu poslijepodne, u svega par sati ‘premjestila’ se sa zadarskog, šibenskog na splitsko područje i donijela pravu kataklizmu na ulicama.

U Zadru su u nekoliko trenutaka ulice pretvorene u bujice, zatim se jaka ciklona s otvorenog mora proširila na šibensko područje, jako jugo lomilo je grane, izazvalo pravu paniku na moru.

Nešto iza 18 sati nevrijeme s grmljavinom pogodilo je i splitsko područje, dežurni u splitskoj Službi 112 primili su na stotine dojava sa šireg splitskog područja.

Ciklona Pomet je protutnjala, izazvala nered i brzo i ponovno je ostavila kišne rekorde, najviše oborina bilo je u Zadru gdje je palo 35 litara, u Vodicama 29 koliko je bilo u Kostanjama u omiškom zaleđu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...