Stanovnici Zadarske županije dužni 926.751.433 kuna: Zaštićeni račun spašava obitelji od gladi!

Zbog neizvršenih obveza za plaćanje dospjelih potraživanja u Zadarskoj županiji blokirani su računi čak 11.528 građana.

Pokazala je to analiza Fine za lipanj koja nije nimalo sjajna, kada je u pitanju ljudska sudbina u RH. No, utjehe radi, naša je županija “tek” 11. po broju blokiranih. Apsolutni rekorder je Grad Zagreb a u stopu ga slijedi Sisačko – moslavačka županija.

U hrvatskoj je trenutno oko 2,8 milijuna radno sposobnog stanovništva, od kojih njih 113 tisuća otpada na Zadarsku županiju, što čini oko 4 posto ukupnog radnog stanovništva. U odnosu na taj omjer, udjel blokiranih građana Zadarske županije iznosi oko 3,6 posto ukupno blokiranih u Hrvatskoj.

Primjerice, u Sisačko – moslavačkoj županiji ukupno je blokirano 13,3 posto, dok je stanje u Virovitičko – podravskoj jednako alarmantno. U spomenutoj županiji blokirano je ukupno 13,1 posto, a 12,9 posto ukupno blokiranih građana Hrvatske nalazi se u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji.

Dužna sam Vodovodu, Čistoći i telekomu. Nisam mogla plaćati pa su mi blokirali račun, govori nam jedna od ovršenih građanina naše županije. Jednostavno se dogodilo, ostala sam bez posla, suprugu plaća kasni a obaveze samo dolaze, dodaje sugovornica.

Pokušala sam se nagoditi da plaćam u nekoliko rata, ali ni to nisam ispoštovala pa su me blokirali. Ono malo mirovine što dolazi uspijevam sačuvati na zaštićenom računu. Da mi nije toga bili bi gladni, dodaje sugovornica.

Ukupno je, tako, u Hrvatskoj blokirano 316.919 građana, odnosno nešto više od 7 posto stanovništva. Ukupan iznos duga koji građani duguju iznosi 27.832.162.037 kuna. Na našu županiju od spomenutih 27 milijardi kuna otpada 926.751.433 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...