U četvrtak počinje “Novalis music + art festival” u srcu Novalje

Osim užarenog programa na Zrću, ove godine Novalja pruža posjetiteljima potpuno novo iskustvo zabave na otvorenom. Radi se o festivalu za suvremenu glazbu i umjetnost Novalis music + art festival, koji će se održati u četvrtak, 28. kolovoza na glavnome novaljskom trgu u organizaciji grupe hrvatskih glazbenika mlađe generacije, Davora B. Vinczea, Sanje Lasić i Ivane Biliško.

Osim glavnog koncerta, moći ćete se upoznati s detaljima projekta i budućim planovima u srijedu, 27. kolovoza u Hotelu Boškinac s početkom u 19 sati kada će se organizirati okrugli stol na kojem će se prestaviti glazbenici i sudionici ovog projekta.

Novalis music + art festival predstavlja novi pristup slušanju ozbiljne glazbe koji uklanja barijeru između slušatelja i glazbenika pružajući im novi doživljaj suvremene glazbe u jedinstvenom mediteranskom okruženju. Ove godine Novalis svojim pilot koncertom na temu „Glas i pokret“ predstavlja četiri izuzetne solistice vokalnog ansambla Forum Neue Vokalmusik, Frauke Aulbert, Natashu López, Alessiju Park i Mariju Skender uz vodstvo njihove osnivačice Frauke Aulbert, mlade njemačke koloraturne sopranistice poznate kao Hamburške kraljice avangarde.

Premijerno izdanje Novalis music + art festivala održava se pod pokroviteljstvom Goethe Instituta, Zajednice Nijemaca Zagreb, Hotela Boškinac i gradonačelinka Grada Novalje koji će dolaskom na događanje podržati mlade, perspektivne glazbenike i podsjetiti posjetitelje da slobodne trenutke na odmoru provode uz kvalitetan kulturni program i ljepote Grada Novalje.

Stoga ne propustite priliku ispratiti ljeto u srcu Novalje uz svjetlo baklji u suton uz skladbe poznatih živućih autora kao što su Aperghis, Saariaho, Szmytka, ali i djelo hrvatske skladateljice Sanje Lasić. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici festivala www.novalisfestival.com, a o vokalnom ansamblu Forum Neue Vokalmusikte na www.forumneuevokalmusik.com

 

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.