U nepalskim poljima smrti bit će ubijeno 250.000 životinja

Masovnim pokoljem šest tisuća bivola započeo je najveći vjerski festival u Nepalu kojim Hindusi slave božicu moći Gadhimai.

Unatoč nastojanjima boraca za prava životinja da zaustave klanje za vrijeme ovog festivala, procjenjuje se kako će u sljedeća dva dana biti zaklano više od 250 tisuća životinja.

Festival, koji se održava svakih pet godine ispred hrama božice Gadhimai u Baryyaarpuru, u blizini indijske granice, posjetit će preko dva milijuna Hindusa.

Iako PETA godinama nastoji zaustaviti klanje životinja, organizatori festivala obećali su da će na ovogodišnjem zaklati najviše životinja do sada.

Lokalni dužnosnik, Yogerda Prasad Dulal, ovom je prilikom izjavio kako je zasada nemoguće procijeniti koliko životinja do sada žrtvovano.

Ubijanje životinja u Nepalu

Vrhovni svećenik hrama Gadhimai, Mangal Chaudhary, objavio je kako je žrtvovanje bivola završilo, ali će se nastaviti s ritualnim klanjem koza i drugih životinja još jedan dan.

Tijekom prvog dana festivala štovatelji božice Gadhimai tako su prema njegovim riječima ubili oko 6000 bivola, ali i 100 tisuća koza i drugih životinja.

Predviđa se kako će u subotu biti ubijeno još najmanje 100 tisuća životinja.

Više od 80% od 27 milijuna stanovnika Nepala inače su Hindusi, ali za razliku od indijskih vjernika, oni često žrtvuju životinje u ime božanstva tijekom festivala.

Štovatelji božice moći smatraju kako će joj na ovaj način udovoljiti, dok bi ona njima za uzvrat trebala donijeti sreću i prosperitet.

Ubijanje životinja u Nepalu

Kada su u pitanju životinje, važno je napomenuti da će se njihove glave sahraniti u ogromnu jamu, dok će njihova koža i krzno pripasti trgovcima koji su ih zakupili.

Nepalski borac za prava životinja Uttam Kafie, izjavio je za Reuters kako pokušavaju uvjeriti ljude da mogu štovati svoje božanstvo i bez okrutnog klanja životinja.

– Nije ispravno ubijati životinje u ime religije – rekao je Kafie.

S obzirom da Nepal za ovu prigodu uvozi životinje, indijski Vrhovni sud nedavno je zatražio od vlade da zaustave ilegalnu trgovine za potrebe ovog festivala.

Tijekom posljednjeg festivala, koji se održao t2009. godine, prema procjenama PETA-e ubijeno je više od četvrt milijuna životinja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...