Ćiro ponudio plaćanje jamčevine za “sportskog dobrotvora” Sinovčića pa isključio mobitel

Reno Sinovčić do daljnjega, kako nam je i potvrdio jedan od njegovih odvjetnika Andrej Korljan, unatoč smanjenju jamčevine s 20 milijuna na 10 milijuna kuna, ipak ostaje u pritvoru. Naime, danas njegovi zagrebački odvjetnici nisu sudu podastrijeli dokaz o uplati deset milijuna kuna tražene jamčevine. Kako su po izlasku iz suda izjavili za medije, računali su kako će određeni iznos jamčevine uplatiti trener NK Zadra Miroslav Ćiro Blažević koji je nakon USKOK-ovog privođenja i Sinovčićevog pritvaranja izjavio kako je “državno neodgovorno da se jedan takav sportski dobrotvor zatvara” te prije samo desetak dana, ponudio plaćanje jamčevine. No, Sinovčićevi odvjetnici danas nisu mogli stupiti u kontakt s njim jer je isključio mobitel. Ipak, Sinovčićev odvjetnik Korljan je optimističan i vjeruje kako će deset milijuna kuna ipak uspjeti prikupiti te da će se njegov klijent u idućih nekoliko dana ipak braniti sa slobode.

Danas ili najkasnije tijekom sutrašnjeg dana na slobodu bi moglo troje poreznika, pročelnica Porezne uprave Stoja Mučaji te njezini kolege Irena Anić i Vjekoslav Jurlina. Oni su uplatili po 300.000 kuna jamčevine, što je i potvrdio odvjetnik Stoje Mučaji, Milan Petričić, te istaknuo kako će ona čim novac bude na računu Suda biti puštena iz pritvora kako bi se u nastavku postupka branila sa slobode.

Novo ročište na kojem će se utvrđivati jesu li preostali osumnjičenici prikupili novac za jamčevinu zakazano je za sutra, 31. prosinca u 10.30 sati.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...