Jurlina, Anić, Mučaji i Zebić na slobodi, Sinovčić i dalje skuplja novce; Blažević: “Nek’ se snađe bez mene!”

Dalibor Zebić, bivši direktor NK Zadra tijekom današnjeg dana izaći će iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što je uplatio jamčevinu od milijun kuna.  Kako je rekao njegov odvjetnik Nikola Mandić, riječ je o iznosu, koji je za Zebićevu obranu sa slobode skupila njegova obitelj. Što se tiče Rene Sinovčića, on do daljnjeg ostaje u Remetincu jer nije zasada uspio skupiti 10 milijuna kuna, koliko mu je potrebno za obranu sa slobode, javlja Večernji list.

Njegov odvjetnik Andrej Korljan kazao je kako se nada da će taj nemali novac uspjeti skupiti tijekom idućih dana. Osim Sinovčića, u Remetincu do daljnjeg ostaju i Novica Erlić, još jedan bivši direktor NK Zadra kojem je određeno jamstvo od milijun kuna te dvojica zadarskih poreznika kojima je određena jamčevina od po 300.000 kuna. U međuvremenu, USKOK je najavio da će u petak sudu podnijeti zahtjev za produljenjem istražnog zatvora. Sinovčić i troje preostalih osumnjičenika, kojima je istražni zatvor zamijenjen jamčevinama, iz Remetinca će izaći kada iznose jamstva uplate na račun suda.

Dodajmo kako su sinoć iz Remetinca pušteni Vjekoslav Jurlina, Stoja Mučaji i Irena Anić. Oni su prikupili jamstvo od po 300 tisuća kuna, pa ih je sutkinja mogla pustiti da se brane sa slobode.

Ćiro: “Sinovčić će se morati snalaziti bez mene”

Novinari su cijeli dan pokušavali stupiti u kontakt s Ćirom Blaževićem, koji je obećao da će platiti jamčevinu za Sinovčića, ali je njegov mobitel bio isključen.

Ipak, reporterka N1 Vanja Kranic uspjela je kontaktirati legendarnog Ćiru kako bi ga upitala zašto je odustao od pomoći Sinovčiću.

– Dijete moje, pa šta sam ja trebao? Koliko hoćeš da vam dam? Napravili su stratešku pogrešku, ja sam rekao da ću mu pomoći, ali ne u toj mjeri kolika je jamčevina. Ja te novce nemam kod sebe, ali imam u Švicarskoj, a to je cijela procedura. Da su postupili normalno, da me nisu odmah optužili. Meni je žao, ali morat će se snalaziti sada malo drugačije, kazao je za N1 Ćiro Blažević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...