Reno Sinovčić i Stoja Mučaji stigli na ispitivanje u USKOK, danas poznato hoće li u istražni zatvor

Reno Sinovčić u 9 je sati ušao u zgradu USKOK-a gdje bi trebao biti ispitan, a na ispitivanje je dovedena i Stoja Mučaji, šefica Porezne uprave u Zadru.

Novica Erlić, bivši direktor NK Zadra, prvi je od osmorice osumnjičenika iz Zadra koji je jučer oko 17.30 iz Zadra dovezen na ispitivanje u središte USKOK-a u Zagrebu. Pred istražiteljima se zadržao oko sat i pol vremena, nakon čega je odveden u policijski pritvor na Oranicama. Koji sat nakon njega, u 20.45, na ispitivanje u USKOK dovezeni su i Dalibor Zebić, sadašnji direktor NK Zadar, a nekadašnji igrač i trener tog kluba te poreznik Marko Lozančić. Poslije njih dvojice, na ispitivanje u USKOK tijekom večeri trebali su biti i dovezeni i poreznici Željan Pejković, Vjekoslav Jurina i Irena Anić.

Andrej Korljan ispred USKOK-a

Nakon što svi osumnjičenici budu ispitani pred USKOK-om, očekuje se da će tijekom dana biti zakazano i istražno ročište na zagrebačkom Županijskom sudu. Na njemu bi sudac istrage trebao odlučivati o eventualnom USKOK-ovu zahtjevu za određivanje istražnog zatvora.

Hoće li pak USKOK istražni zatvor tražiti za sve osumnjičenike, koji su iz Zadra u Zagreb dovezeni nakon što su im pretraženi domovi, vozila i radna mjesta, znat će se nakon ispitivanja pred tužiteljima.

Podsjetimo, Reno Sinovčić i ostali uhićeni su jučer rano ujutro u Zadru.

Ravnateljstvo policije u koordinaciji s Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske dovršilo je višemjesečno kriminalističko istraživanje nad više osoba sa šireg zadarskog područja. Zbog sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela, zloporabe položaja i ovlasti, zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, prijevare u gospodarskom poslovanju i drugoga, danas je uhićeno sedam hrvatskih državljana.Nakon provedenih dokaznih radnji, svi osumnjičeni bit će dovedeni pritvorskom nadzorniku, a USKOK će podnijeti kaznenu prijavu – izvijestili su iz MUP-a.

Kronologiju cijelog uhićenja možete pratiti na ovoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...