Bogat program u Noći muzeja u Arheološkom muzeju Zadar

I ove godine Arheološki muzej Zadar je za Noć muzeja, koja će se održati 30. siječnja, pripremio bogat program pod nazivom “Antika na splavi.”

Arheološki muzej je prošle godine u Noći muzeja obišlo 5 600 posjetitelja, a svima koji će ponovno ili prvi put doći u muzej na Forumu, nudi se u prvom planu upoznavanje novog stalnog postava Antike. Zbog tog bogatog i atraktivnog postava Arheološki muzej je samo u drugoj polovici prošle godine, od kada je Antika otvorena povećao broj posjetitelja za 30 posto, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Uz antički postav posjetiteljima se nudi i izložba Cvijina gradina – tragom zaboravljene prošlosti, te zlato i srebro srednjega vijeka u Arheološkom muzeju Zadar. Obje izložbe, vrijednih eksponata prošlosti zadarskog područja, smještene su unutar muzejska tri stalna postava prapovijesti, antike i srednjeg vijeka.

Od 18 do 1 sat u noći Arheološki muzej nudi slijedeće prezentacije: Ispis 3D modela kipa cara Augusta, O igrama i igračkama, August, film i …, radionice: Iz kamena, Vitruvijeva knjiga o arhitekturi za malene, Šetnja kroz antiku te Ad notam.

Uz nagradne igre iznenađenja te prigodnu prodaju muzejskih publikacija i suvenira u Arheološkom muzeju Zadar s pravom očekuju gužvu ovog petka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...