Davorka Krnčević skupo platila opremu, iako je istu dobila besplatno od HZHM

Iz dokumentaciji o smjeni ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Davorke Krnčević sada se jasno vidi kako je nažalost tom županijskom ustanovom često upravljala protivno statutu. Iz detaljne dokumentacije o njezinu radu jasno je da je Krnčevićku nije bilo briga za upozorenja Upravnog vijeća, ali i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu. Naime, u dokumentaciji o smjeni ravnateljice navodi se i slučaj nabave opreme koje je zadarski Zavod skupo platio, iako su istu opremu besplatno dobili od Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

– Davorka Krnčević bila je na sastanku sa svim ravnateljima županijskih zavoda za hitnu medicinu u HZHM u Zagrebu u travnju 2013. Na tom sastanku su ravnatelji obaviješteni da će dobiti besplatni program tzv. TETRA (program i opremu). Međutim, iako je znala da će dobiti besplatno, ona je zajedno s Mujićem kupila slično što je trebala dobiti besplatno. To što su kupili je instalirano krajem srpnja 2013. Međutim, u listopadu 2013. puna dva kombija programa i opreme je stiglo iz HZHM iz Zagreba. Davorka Krnčević i Mujić su odbijali to primiti, ali su ipak primili (bojeći se afere) te su jedne vrijeme držali u skladištu po istpostavama. Međutim, kako bi važnost dali nepotrebno kupljenom programu i opremi nisu nikad u cijelosti stavili besplatnu opremu TETR-a u cjelovitu funkciju, navodi se u zapisniku o njenom radu. U zaključku piše i to kako je ravnateljica HZHM, prim. mr. Maja Grba-Bujević, ljuta na Krnčević i da u Zadru neće više ništa dobiti te da će napraviti prijavu zbog zlouporaba protiv Krnčević.

Zapisnik županije o KrnčevićevojIz dokumentacije još je vidljivo kako je Krnčević imala nejednak odnos prema djelatnicima. Naime, oni koji su joj se na neki način zamjerili ili su je prijavili za mobbing prijetila je otkazom. Isto tako onima koji su oštetili vozila u hitnim intervencijama prijetila je otkazom dok je istu štetu liječnicima opraštala.

– Nije naplaćena šteta dr. med. Z.K. Kada je oštetio novi ˝Caddy˝ te je ravnateljica naredila da se ne prijavi šteta osiguranju nego da se naruče novi dijelovi i montiraju na teret ZHMHZŽ iako je vozilo bilo ˝kasko osigurano˝. U Kalima je djelatnica oštetila vrata, također istoj nije naplaćena šteta. Ravnateljica tvrdi da nema saznanja o šteti dr. K. Koju je prouzročio na službenom autu ˝caddy˝ ZD 835 HB. Utvrđeno je da ravnateljica ima saznanja o tome na temelju izjave djelatnika koji je vodio evidenciju o počinjenim štetama. S ovim činom očito želi prikriti svoje postupke da se prema svim djelatnicima ne postupa jednako, navodi se u zapisniku.

U nastavku zapisnika još se navodi kako je vozače tjerala da plate štetu te im je dijelila otkaze, no kada bi inspekcija utvrdila da je otkaz nezakoniti ona bi ih vraćala na posao i samovoljno iznose štete smanjivala. Tako je potvrđeno ono što su djelatnici Zavoda tvrdili već godinama, a svoje su priče ispričali i za naš portal. Podsjetimo se prvi je u javnost istupio Vjenceslav Pavić, tehničar Hitne pomoći ispostave Benkovac njemu je ravnateljica uputila izvanredni otkaz i vršila mobbing. Sada je Upravno vijeće utvrdilo kako je otkaz protuzakonit.

– Odlukom ˝izvanredni otkaz˝  Vencu Paviću ravnateljica je donijela na protuzakonit način te s ovim postupkom može nastati veća materijalna šteta Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije. Venci Pavić ima sve dokumentirano, te je idealno za tužbu za mobbing, navodi se u zapisniku.

Nakon svega jasno je zašto je uslijedila smjena ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu, ali je jasno i što su djelatnici, koji nisu bili omiljeni ravnateljici, morali prolaziti. Pitanje je koliki je broj onih koji nisu htjeli progovoriti ili javno istupiti strahujući za svoja radna mjesta i zašto se na smjenu čekalo tako dugo?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...