Evo kako možete poboljšati svoju bežičnu kućnu mrežu

Kućne bežične mreže (barem za manje) domove danas u pravilu nisu problem, no kada se on pojavi zna biti vrlo iritantan jer se danas u kućama nalazi gomila vezanih uređaja, bilo da je riječ o tabletima, mobitelima – pa naposljetku i tzv. smart-perilicama. Je li uistinu korištenje najnovijeg standarda bolje? Je li rješenje kupovina hrpa nove mrežne opreme ili je moguće improvizirati.

Osim uobičajenih savjeta vezanih uz lokaciju – da se ruter ne postavlja na pod u jedan krajnji kut ili pod kakvo stubište već u središnji slobodni prostor doma, pored ili iza kakvog drugog komada elektronike, kraj akvarija (iako bi podvodna mrežna arhitektura mogla postati stvarnost) i slično, valja pružiti još koji savjet.

U slučaju da korisnik želi otkriti pokrivenost Wi-Fi signala u svom domu (ili čak manjem uredu), a posjeduje prijenosno računalo, moguće je besplatno izraditi relativno detaljan prikaz alatom kao što je Ekahau HeatMapper. Najdetaljniji prikaz će korisnik imati ako ima i barem okviran plan doma kojeg ‘skenira’, a koji se onda učita u program – no to nije prijeko potrebno s obzirom na to da mu je zadani prikaz zapravo mreža kvadrata te je lako pratiti koji dio odgovara samom domu. Rezultati će obično biti daleko od zamišljenih uniformnih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...