Kada “studijski” rekviziti lete po šumama i gorama: Nikad završena priča o “Vratima Zadra!”

Nakon što je početkom veljače poznati zadarski performer Enio Meštrović, ujedno i predsjednik KUD-a Bleke i konji, u svom stilu pozvao sve zadarske medije na predstavljanje projekta “Vrata Zadra” – sjeverni portal,  performans kojim se još jednom sprdao s gradskim vlastima i vizionarima koji planiraju velebne i skupe projekte, posebici Kalmetinim “Vratima Zadra”, a da prije nisu riješili niz drugih otvorenih pitanja vezanih za život građana Zadra i okolice, čije rješavanje ne zahtjeva značajna ulaganja.

Iza svoje “kampanje” čini se prema fotografijama naše čitateljice kako je iza svog performansa ipak ostavio neke nedovršene repove. Naime, sjedeći element na kojem je zasjedao početkom mjeseca  čini se već danima vijori po poljima na ulazu u grad.

Još prije 15-ak dana upravo s njega “ponosno” je govorio kako je posao “zadarskog vratara” dobio upisom u stranačku knjižicu.

Dobija san posa na Vratima. Nije bilo nikakvog natječaja, samo san se mora upisat u stranku. Moran mučati. Nema  drugog posla. Pitali su me samo iman li iskustva, jesan li ikad radije  na vratin. Ja san reka jesan, prije rata u disko Beograd, jedno lito, kazao je medijima Meštrović.

Odbačeni kauč na izlazu iz grada

Ja ne znan jel se uvi grad radi za nas građane seljake ili samo za turiste? Nek nan unda turisti plaćaju komunalno i Čistoću! Da će stablin mekniti cakleni kišobran? A mi ćemo se i dalje verati ka koze po zidićin da nas avto ne zgazi. Piši i ovo, dok ikoji čovk ima crnu jamu triba misliti kako ga izvući iz govana. Otkad smo jutros otvorili vrata,  tolko ljudi oće proć kroz nji. Ova “Vrata Zadra” će biti prepoznatljiv znak za ulazak u Las Zadar Monte Carlo Vegas di će vas, sve drage goste, ka oni kauboj ozgor kasina, pozdravljati domaćin iliti urođenik grada. Čim prođu ova Vrata gosti će osjetiti prelazak u drugu dimenziju, ka Majkl Foks kad je uletija u budućnost, dimenziju blagostanja i kulture. Uvjerenja smo da će ovo biti nova atrakcija grada, danonoćna dobrodošlica svima, ka i Pozdrav suncu ili Kauboj u Vegasu, s napomenom da se ode nema što pokvariti!  Počet ćemo naplaćivat prolaz i da se  zna: Ne damo naša vrata nikom u koncesiju!, sasvim ozbiljno je naglasio tada Meštrović.

No, od njega je još humorističnija bila naša čitateljica koja je njegov performans i ostatke “studijskih” rekvizita fotografirala.

Evo kauč na ulazu u grad od vrlog i poletnog Enia Meštrovića, jos od performansa “Vrata Zadra”. Toliko o ekologiji i njegovoj osviještenosti. To tu stoji već gotovo  više od dva tjedna. U međuvremenu ga je danima nosio vjetar po polju dok ga nisam odlučila zaustaviti i smjestiti gdje su ga ostavili. A “Vrata Zadra”? Njih je valjda u međuvremenu odnio vjetar, duhovito je konstatirala čitateljica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...