Cijeli internet bruji o ove 4 sekunde videa: Je li ovo prvi pravi snimak NLO-a?

Na oko 80 metara iznad Silicijske doline, jedan dron entuzijast snimao je panoramske scene, a na YouTubeu je objavio tek 4 sekunde snimke u visokoj rezoluciji. Na te 4 sekunde, primjećuje se nekakav objekt koji velikom brzinom ulazi u kadar i nestaje iz njega.

– Nemam pojma što je to, možda je kukac, možda kolibrić, možda refleksija ili čak izvanzemaljski brod! Jedino što znam sigurno jest da ja to nisam uzrokovao, napisao je korisnik YouTubea “1darmino” na forumu proizvođača drona s kojim je napravio snimku, korejskog DJI, prenosi news.com.au.

Teorije oko snimke variraju na sve strane – od toga da se radi o insektu, preko zalutalog metka do tajne vojne letjelice. Naravno, sve skupa može biti i samo još jedna prijevara ili marketinški trik.

Jedan korisnik YouTubea analizirao je brzinu objekta i došao do brojke od 2.890 km/h, što je 2,4 puta brže od brzine zvuka. Najbrži zrakoplov kojim je čovjek upravljao postigao je brzinu od 3.529 km/h i, naravno, riječ je o čuvenoj Crnoj ptici SR-71 – Blackbird tvrtke Lockheed.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...