Moguće je povlačnje pape Franje!

Bečki nadbiskup, kardinal Christoph Schoenborn smatra da je moguće povlačenje poglavara rimokatoličke crkve pape Franje s te funkcije.

On je, u intervjuu bečkom dnevniku listu Osterreich, kazao da je “zamisliva ostavka pape Franje”, dodajući da ga nisu, s tim u vezi, iznenadile izjave pape.

Schoenborn je podsjetio da je papa Franjo star 79 godina i da ima samo jedno plućno krilo, te da se ne štedi i daje sve od sebe.

To što ima takav osećaj i što ga iznosi je tipično za njegov stil. On kaže šta misli. Papa Franjo je iznio mogućnost povlačenja kao njegov prethodnik papa Benedikt, podsjetio je on.

Prema njegovim riječima, povlačenje pape je tako moguće.

Istovremeno je austrijski kardinal rekao da katolici mogu biti sretni što imaju papu Franju i da mogu samo poželjeti da ostane što duže na toj dužnosti. Ali, dodaje, treba imati i razumijevanja ako on jednog dana kaže da nema više snage.

 

Papa Franjo, prema njegovim riječima, je “ogroman poklon”.

– On je osvježenje, jednostavan je, direktan, blizak životu. Nije kompliciran i živi život okrenut siromašnima i napaćenima, smatra Schoenborn.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

 
papa franjo