Nešto nas je povuklo neviđenom snagom: Koćaricu umalo potopila ruska podmornica?

Kapetan koćarice koji je lovio ribu uz škotsku obalu tvrdi da je njegov brod umalo pod vodu povukla ruska podmornica.

Naime, Angus Macleod kazao je kako su on i još četiri člana posade Aquariusa imali ludu sreću nakon što je za njihovu mrežu zapeo misteriozni podvodni objekt i povukao ih neviđenom snagom, piše Jutarnji list.

MacLeod je u panici stisnuo gas, nakon čega je uslijedila 15-minutna borba, sve dok propeler nije prekinuo uže.

Već 30 godina plovim morima, a nas petorica zajedno imamo 110 godina iskustva, i nikad nijedan od nas nije iskusio ništa slično. Je li moguće da se radilo o ruskoj podmornici? Nije bio kit – i prije smo znali imati kita u mreži nakon čega je mreža sva izvijena. Uvjereni smo da je bilo nešto čime je upravljao čovjek.

Dok su se vraćali prema obali imali su problema s vožnjom, pa su pozvali službu spašavanja na moru. Brod je morao na popravak, a šteta je iznosila 10.000 funti.

Imali smo ludu sreću. Ne želim pomišljati što nam se moglo dogoditi. Svi smo bili šokirani, kazao je Macleod dodajući kako čeka rezultate istrage da vidi što se dogodilo.

Britanska kraljevska mornarica kazala je kako u tom području u to vrijeme nije bilo ni britanskih ni NATO-ovih podmornica, no posljednjih mjeseci kruže priče o ruskim podmornicama koje operiraju britanskim vodama.

Naime, prošlog studenog Britanija je pozvala Natove patrolne zrakoplove kako bi ulovili sumnjivu rusku podmornicu koja je zapažena u moru zapadno od Škotske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...