Predsjednik udruge Vir bez podjela, Josip Bašić dao ostavku: “Nakon predaje brojnih dokaza te izvida djelatnika USKOKA kriminalna djela u Općini Vir se ipak zataškavaju!”

Predsjednik udruge Vir bez podjela, Josip Bašić dao je ostavku na svoju funkciju jer kako je istaknuo nije zadovoljan smjerom kojim udruga ide. Još jednom je ukazao kako su ključni problemi u Općini Vir, kriminalna djela koja se, kako kaže, usprkos DORH-u i USKOK-u zataškavaju.

Ostavku prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

ovim podnosim ostavku na mjesto predsjednika udruge za promicanje kvalitete življenja i razvoj Vir bez podjela.

Razlog davanja ostavke je osobni zaključak, nakon dugog razmišljanja, kako nisam zadovoljan smjerom kojim udruga ide. Osobno sam se zalagao da nam primarni cilj bude upozoravanje na kriminalna djela u Općini Vir i njenim tvrtkama te vršenje pritiska na nadležne institucije, prije svega Državno odvjetništvo i USKOK, da reagiraju na naše prijave, te odrade svoj posao pošteno i sukladno zakonu. Smatram da je to jedini pravi put kako riješiti ovu situaciju na otoku Viru te stanovnicima u budućnosti omogućiti bolji život. Nakon predaje brojnih dokaza te izvida djelatnika USKOKA nadao sam se kako će sve biti u redu i da će se pokrenuti određeni procesi, međutim, danas nakon godinu dana sam izgubio svaku vjeru te imam informacije kako se sve to skupa pokušava zataškati. Bilo mi je jasno da naše djelovanje mora prijeći na stepenicu više te kako nam je potrebno jače medijsko istupanje ili u konačnici veliki prosvjed kojim bi ukazali na nepovjerenje državi i njenim institucijama koje ne štite interese svojih građana.

U razgovoru s brojnim našim članovima sam nailazio na njihovo odobravanje ovakvog razmišljanja te spremnost na sudjelovanje u tim akcijama. Prilikom svakog mog pokušaja provođenja takvih ideja one su opstruirane raznim drugim razmišljanjima te sam shvatio kako nikakvog pomaka neće biti. Bilo je i nedostataka u međusobnoj komunikaciji te sam često bio uskraćen za određene informacije, što je za poziciju predsjednika udruge, smatram, nedopustivo.

Sve ovo sadašnje bavljenje tekućim problemima te, nekim po meni trivijalnim stvarima , treba biti usputno a nikako strateški u ovom trenutku. Moramo biti svjesni kako o svemu tome odlučuje načelnik sa svojom većinom te će odlučivati dokle god bude na vlasti. Davanje glavne pozornosti tome nas dovodi u situaciju da se neprestano vrtimo u krug, a moja je želja bila da se ide naprijed. Naravno da je u mom dosadašnjem mandatu i bilo dobrih poteza i akcija pri čemu bi najviše istakao prosvjed zbog nezakonitog nasipavanja obale što je smatram pravi primjer kako rješavati probleme na Viru kad se nalazimo u situaciji nerazumijevanja brojnih institucija. Danas je taj predmet na sudu, na koji ne možemo utjecati, i naš je posao tu odrađen do kraja.

Smatram da je ovaj moj potez ,s obzirom na donesen zaključak temeljem dubokog promišljanja, logičan te ispravan budući da kao čelna osoba nisam zadovoljan putem kojim udruga ide. Osobno mi je vrlo žao što je do ovog moralo doći te novom vodstvu želim puno sreće i uspjeha u daljnjem radu s nadom kako će doprinjeti boljem životu na našem otoku.

S poštovanjem,

Josip Bašić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...