Sva petorica optuženih za prijevaru u aferi Leasing nepravomoćnom presudom oslobođeni krivnje

Dvije godine nakon početka suđenja sva petorica optuženih Zadrana u aferi Leasing danas su zahvaljujući sutkinji Enki Moković oslobođeni  nepravomoćnom presudom Županijskoga suda u Zadru.

Nedužnima je sudsko Vijeće proglasilo Dejana Pupovca, Niku Lisicu, Milana Rajlića, Antu Kurtovića i Dražena Bezinovića.

Navedena petorka bila je optužena za kaznena djela koja im je na teret stavilo Županijsko državno odvjetništvo i to za zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje isprava, ovjeravanje neistinitog sadržaja te pomaganje u tim kaznenim djelima. Navedeno im nije dokazano u sudskom postupku te se ŽDO ima pravo žaliti na ovu nepravomoćnu presudu.

– Tužiteljstvo nije dokazalo optuženicima da su kao odgovorne osobe pomogle Anti Kurtoviću da stekne protupravnu imovinsku korist. Također, auto kuća Zadar nije oštećena, a nisu oštećene ni razne leasing kuće. Oštećenici koji su kupovali skupa vozila i brodove u pola cijene znali su kakav rizik prihvaćaju te su prihvaćajući ga bili partneri u takvim radnjama, kazala je Moković u obrazloženju svoje presude.

Tihomir Rubeša, odvjetnik Ante Kurtovića istaknuo je kako se u ovom slučaju nema što suditi te da je sve jasno.

– Općeg smo mišljenja da se tu gotovo nema što suditi i sve je jasno, itd. mada ništa nije bilo jasno dok nije proveden ovaj postupak i nije utvrđeno da nema nikakvih dokaza da bi naš branjenik i ostali počinili kaznena djela onako kako je to Županijsko državno odvjetništvo njih sve optužilo, kazao je Rubeša za Radio Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...