Zbog srednjeg prsta u Zagrebu? Grčki ministar pred otkazom

Grčki ministar financija Yanis Varoufakis podnijet će ostavku premijeru Alexisu Tsiprasu..

Njemački mediji objavili su jučer da je Tsipras već degradirao Varoufakisa, jer je na posljednjim pregovorima o financijama s Europskom unijom umjesto Varoufakisa Grčku predstavljao vicepremijer Giannis Dragasakis.

Nagađa se da će Tsipras žrtvovati Varoufakisa zbog pogoršanih odnosa s Njemačkom, koji su eskalirali kada je grčki šef financija uhvaćen u laži da nije pokazivao srednji prst Berlinu na predavanju u Zagrebu 2012, prenosi Večernji list.

I grčki list Kontra najavljuje odlazak ministra koji je uživao golemu popularnost u Grčkoj i prozvan je ‘najkul’ ministrom zbog ležernog načina odijevanja, dolaska na posao motorom, ali popularnost je znatno pala nakon objavljenih fotografija koje ga prikazuju kako živi na visokoj nozi.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

 
grčkaministaryanis varoufakisl