Hrvatska će se uključiti u misiju spašavanja imigranata

Talijanski predsjednik Sergio Mattarella boravi u četvrtak u službenom posjetu Hrvatskoj.

Mattarelli je priređen svečani doček u Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović nakon čega je uslijedio njihov susret, a zatim i bilateralni susreti službenih izaslanstava dviju država.

Predsjednik Mattarella susreo se i s premijerom Zoranom Milanovićem u Banskim dvorima.

Nakon sastanka s predsjednicom izjavili su da su razgovarali o budućnosti EU te su zajednički zaključili da se Europska unija mora i dalje širiti.

Također, ustvrdili su da problem ilegalnih imigranata nije samo problem Italije te da i ostale zemlje trebaju pomoći u rješavanju tog problema. Najavljeno je i da će Hrvatska u svibnju Italiji poslati brod zbog sve češćih tragedija na Mediteranu.

Hrvatska se namjerava uključiti u misiju spašavanja imigranata u Sredozemlju, rekao je u četvrtak i premijer Zoran Milanović na sastanku s talijanskim predsjednikom Sergiom Mattarellom.

Milanović je razgovarao s Mattarellom na početku njegova službena posjeta Hrvatskoj, a glavna je tema bilo stradanje ilegalnih imigranata u Sredozemlju, priopćeno je iz Banskih dvora.

Milanović i Mattarella razgovarali su i o bilateralnim odnosima između Hrvatske i Italije te se složili da su odnosi dviju država odlični, ali da ima prostora za još bolju gospodarsku suradnju.

Sergio Mattarella (73), koji je u Hrvatsku došao nakon posjeta Sloveniji, bivši je ustavni sudac koji je za predsjednika Italije izabran 31. siječnja ove godine u četvrtom krugu glasanja u talijanskom parlamentu. U srijedu se tijekom posjeta Sloveniji zauzeo za nastavak širenja Europske unije na države zapadnog Balkana, zaustavljanje imigrantske krize pred europskim obalama i za jače djelovanje EU-a i međunarodne zajednice u Libiji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...