Na natječaj za ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije pristigle samo tri prijave

Prema informacijama iz Zadarske županije ime novog čelnog čovjeka Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije bit će poznato krajem idućeg tjedna.

Naime, tada bi se trebali sastati članovi Upravnog vijeća ZHMZ-a i odlučiti se između tri kandidata koji su poslali svoje prijave na novi, ponovljeni natječaj za ravnatelja Zavoda.

Podsjetimo, nakon smjene bivše ravnateljice Davorke Krnčević do raspisivanja novog natječaja, funkciju v.d. ravnatelja obavljao je njezin donedavni zamjenik, dr. Vlatko Grković. No, on je nakon prvog poništenog natječaja za novog ravnatelja Zavoda za Hitnu medicinu Zadarske županije dao neopozivu ostavku na  mjesto vršitelja dužnosti.

U ZHMZZ-u bili su stoga prisiljeni imenovati v.d-om ravnatelja Mirka Erstića koji će tu dužnost obnašati samo onoliko koliko traje zakonski rok za predaju prijava na novi natječaj objavljen u subotu, 21. ožujka.

Mirko Erstić bio je jedan od prijavljenih imena u utrci za ravnatelja ZHMZZ-a kada je 19. ožujka Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Zadarske županije poništilo natječaj za izbor novog ravnatelja te ustanove. Erstić je široj javnosti poznat kao nekadašnji dogradonačelnik Benkovca, te djelatnik ZHMZZ-a.

Prvi natječaj je ponovljen prije tri tjedna jer nitko od šest kandidata koji su se javili u prvom krugu nije dobio potrebno povjerenje članova Upravog vijeća, točnije, nije uspio dobiti glasove tri od ukupno pet članova, koliko je potrebno da bi se izabrao novi ravnatelj.

Kako doznajemo u novom krugu javila su se samo tri kandidata. Poznata su imena samo dvojice, ono sadašnjeg v.d-a Mirka Erstića te liječnika Predraga Orlovića dok će ime trećeg kandidata biti poznato tek kada se otvore koverte s prijavama.

Sjednica Upravnog vijeća bit će sazvana krajem idućeg tjedna kada će konačno biti odlučeno tko će voditi Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije koji ima proračun od 32 milijuna kuna te 180 zaposlenika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...