Perasović: “Stranci nisu prihvatili ali i odbili poziv, Gjergja pomoćnik”

Izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske održao je konferenciju za medije i odmah onako kakvog ga znamo iz igračkih dana najavi:

– Moguće je da ćemo na Europskom prvenstvu igrati smo s hrvatskim košarkašima.

Dontaye Draper i Oliver Lafayette dosad nisu prihvatili, ali ni odbili Perasovićev poziv da budu na raspolaganju Hrvatskoj za Europsko prvenstvo u rujnu ove godine. HKS jedan je od suorganizatora turnira, a Zagreb domaćin skupine u prvoj fazi natjecanja. Odbiju li Amerikanci poziv hrvatske reprezentacije Perasoviću preostaju dvije opcije: tražiti novog stranca na deficitarnoj poziciji razigravača ili se osloniti na domaće snage.

– Prva je opcija angažman stranaca koji su već igrali za Hrvatsku. Dat ćemo im razuman rok za izjašnjavanje, ali ih nećemo previše čekati. Dobili su hrvatske putovnice jer je za to postojao neki interes, ali valjda imaju i neke obveze, rekao je Perasović.

Hrvatski izbornik razmišlja o angažmanu novog Amerikanca, ali ne pod svaku cijenu.

– Nema ih mnogo na toj poziciji koji su dovoljno kvalitetni, a da su slobodni, a vjerujem i da naši košarkaši imaju dovoljno kvalitete za naše visoke ambicije. Kontaktirao sam s većinom telefonski i moja je percepcija da prije svega budu motivirani, puni želje i nestrpljenja uoči početka priprema, rekao je izbornik koji će kandidate za nastup na Eurobasketu okupiti 10. srpnja.

Kadar koji će otvoriti pripreme ovisit će i o NBA ugovorima.

Pravila NBA lige ne dopuštaju igračima da se reprezentacijama pridruže prije 1. kolovoza, pa tako Perasović u startu sigurno ne može računati na Bojana Bogdanovića i Damjana Rudeža.Moguće je da im se pridruže i Ante Tomić, Dario Šarić ili Mario Hezonja.

Pripreme počinju 10 srpnja.

Hrvatska će pripreme za Eurobasket odraditi u Svetom Martinu, Slavonskom Brodu i Zagrebu.. , a u razdoblju od 30. srpnja do 28. kolovoza odigrat će osam službenih i jednu zatvorenu pripremnu utakmicu s reprezentacijom BiH.

Karte se dobro prodaju sedam tisuća je prodano za Sloveniju!

Hrvatska će u prvoj fazi natjecanja igrati u skupini C u zagrebačkoj Areni. Prvi suparnik našim košarkašima u zagrebačkoj Areni bit će Slovenija (5. rujna), potom Grčka (6. rujna), a nakon dana odmora uslijedit će dvoboji s Makedonijom (8. rujna), Nizozemskom (9. rujna) i Gruzijom (10. rujna).

Prodaja ulaznica prve kategorije za susret sa Slovenijom je zaustavljena, a za taj je dvoboj do sada prodano između šest i sedam tisuća ulaznica. Kapacitet Arene za utakmice na Eurobasketu biti 13.500 gledatelja.

Velimir Perasović je za svog prvog pomoćnika izabrao Darija Gjergju, trenera Belgijskog Oostendea, a drugoga će tek odrediti. Za Zadranina Daria je kazao:

– Dario je trener koji ima izvrsne rezultate niz godina u Belgiji a svojim radom i rezultatima dokazao se, osobno sam uvjeren sam da je osoba koja nam može pomoći, kratko je kazao Perasović.

Okupljanje je 10 -12 srpnja u Zagrebu. Od 12 – 24 srpnja pripreme u Svetom Martinu. Od 26. srpnja do 03. kolovoza pripreme u Slavonskom Brodu. 30. srpnja Slavonski Brod Hrvatska – Novi Zeland. Od 03. – 15. kolovoza pripreme u Zagrebu. 07. kolovoza u Zagrebu Hrvatska – BiH (zatvorena utakmica). 14. kolovoza Zagreb, Hrvatska –Njemačka. 16. kolovoza Bremen, Njemačka – Hrvatska. 18. kolovoza Kaunas, Hrvatska – Turska, 19.kolovoza Litva – Hrvatska. 26 – 28. kolovoza turnir u Zagrebu(Hrvatska, BiH,Izrael). 05. do 20. rujna Eurobasket.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...