“Regija se mora zajedno boriti protiv terorizma”

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je građanima Srbije, ali i Republike Srpske, da mogu biti mirni i da će se učiniti sve po Ustavu i zakonima da se osigura sigurnost i mir te je naveo da se RS nije spremna sama braniti od opasnosti terorizma i da će joj Srbija u tome pomoći.

Tomislav Nikolić kaže da je ovo bio redovan sastanak s delegacijom Republike Srpske i da se razgovaralo o aktualnoj sigurnosnoj situaciji i da treba spriječiti da se terorizam ne prenese dalje.

“Ono što je opasnost nije izazvalo ponašanje Srbije i Republike Srpske, ali na sve moramo biti spremni, da ne budemo kolateralna šteta. Republika Srpska se nije spremna sama obraniti od fundamentalizma, Srbija joj u tome mora pomoći. Sve države na Balkanu moraju uspostaviti čvršću suradnju”, kaže predsjednik Srbije.

Poručio je građanima Srbije da budu potpuno mirni i da se ne brinu za svoju sigurnost jer će svi odgovorni učiniti sve po ustavu i zakonu da se terorizam ne prelije iz jedne u drugu državu i pozvao je vlasti okolnih država da sudjeluju u borbi protiv terorizma.

Zajedno protiv terorizma

Predsjednik RS-a Milorad Dodik kaže da je ovo bio redovan sastanak i da se u okviru ovlasti surađuje na razmjeni informacija.

“Svi pripadamo široj zajednici koja se bori protiv terorizma. Činjenica da se Zvornik nalazi na Drini govori o potrebi da se sastanemo. Zalaganje da se jača mir i stabilnost u BiH i RS, znamo da terorist pripada jednom narodu, ali to ne znači da taj narod baštini iste te vrijednosti. Moramo surađivati s Bošnjacima da spriječimo širenje terorizma”, istaknuo je Dodik.

Dodik navodi da međunarodna zajednica nije dobro reagirala, ali i da u političkoj eliti bošnjačkog naroda ne postoji dovoljno političke volje da se suprotstavi terorizmu.

“RS i Srbija moraju zajednički voditi računa o sigurnosti regije. Želimo očuvati mir i stabilnost dati šansu političkim procesima. Hvala Srbiji za pomoć, oni poštuju Daytonski sporazum.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...