Skandal ogromnih razmjera: Nikola Karabatić ide u zatvor!?

Najbolji svjetski rukometaš Nikola Karabatić, njegov brat Luka i još 14 osoba naći će se na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su sudjelovali u namještanju rezultata i ilegalnom klađenju. Sporna utakmica odigrana je u svibnju 2012. godine kada su braća Karabatić bila članovi Montpelliera.

Podsjetimo, Montpellier je uoči 24. kola već osigurao naslov francuskog prvaka za sezonu 2011/12, tako da mu gostovanje kod Cesson-Rennesa nije bilo od rezultatske važnost. Koeficijent na pobjedu Rennesa je bio ogromnih 45, a domaćin je na koncu slavio s 31:28. Istraga je pokazala da su se osmorica igrača, te žene i djevojke nekih od njih, kladili na poraz Montpelliera.

Zanimljivo, ni Nikola ni Luka Karabatić nisu igrali u spomenutoj utakmici, ali su osumnjičeni za ilegalno klađenje budući da je sportašima u Francuskoj zabranjeno ulagati novac na utakmice vlastitih klubova. Dio igrača je priznao klađenje, ali ne i namještanje rezultata, dok Nikola, koji je danas član Barcelone, tvrdi da se nije ni kladio.

Jedan od njegovih odvjetnika Michael Corbier se nadao da će optužnica biti odbačena i da neće ni doći do sudskog procesa, ali sud u Montpellieru je odlučio drugačije. Očekuje se da bi proces mogao početi u lipnju.

“Bilo bi nam draže da su optužbe odbačene, ali sada idemo dokazati da Nikola nije kriv. U teoriji je suočen s petogodišnjim zatvorom i financijskom kaznom, ali čak i uvjetna kazna od samo pola sata zatvora ne bi bila pravedna”, rekao je Corbier za Daily Mail.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...