Zastrašujuć prizor razaranja: Vojska je u stanju pripravnosti, a pripremljene su i zalihe hrane

Razorna moć smrtonosnog super tajfuna Maysaku koji je u Mikroneziji odnio najmanje pet života vidljiva je čak iz svemira.

Talijanska astronautkinja Samantha Cristoforetti fotografijom je zabilježila prolazak tajfuna nad otočjem Chuuk.

“Ovo zahtijeva poštovanje, čak iz svemira”, napisala je Cristoforetti iz objavu fotografije na jednoj od društvenih mreža, prenosi News.com.au.

Tajfun Maysaku unutar sljedeća tri dana trebao bi stići do istočne obale Filipina, stoga su vlasti izdale upozorenja stanovnicima kao i turistima. Na Filipinima je vojska u stanju pripravnosti i pripremljene su zalihe hrane i medicinskih potrepština.

Podsjetimo, pet osoba je poginulo u Mikroneziji, u središnjem dijelu Tihog oceana, pri prolazu super-tajfuna Maysak, a izvanredno stanje je proglašeno u srijedu u Chuuku, glavnoj saveznoj državi.

Maysaku je trebalo tri dana da prođe Saveznim državama Mikronezije (FDM). Popraćen olujnim vjetrom jačine 260 km/h, udario je na Chuuk u nedjelju navečer i nastavio prema prostranom arhipelagu sastavljenom od 607 otoka prije nego je u srijedu pogodio saveznu državu Yap.

Veliku štetu pretrpjele su škole, sanitarne ustanove i javni promet, potonulo je nekoliko ribarskih brodica, putničkih brodova i podmornica. U saveznoj državi Chuuk proglašeno je izvanredno stanje zbog štete nastale nakon prolaska tajfuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...