Deset proizvoda koje je bolje kupovati u velikim količinama

Iako trgovine popust najčešće daju na kupnju više istih namirnica odjednom, to nije uvijek najpametniji potez jer velik broj tih namirnica često ne iskoristimo.

No, ovih 10 namirnica isplati se kupovati u velikim količinama:

1. Toaletni papir

Kupnja više toaletnih papira odjednom može biti i do 50 posto jeftinija opcija od pojedinačne kupnje. Zbog toga u svom domu pronađite dodatan prostor kako bi smjestili ovaj “esencijalni” proizvod.

2. Sapun i šampon

Nekoliko sapuna i šampona koje kupite odmah uštedit će vam nekoliko kuna. Iako se čini da to nije mnogo, svaka ušteda dobro dođe.

3. Uredski pribor

Idući put kada budete trebali uredski pribot poput olovki, fascikala ili klamerica, kupite ih u većim količinama. I u tom slučaju možete uštedjeti do 50 posto.

4. Četkice i paste za zube

Ukoliko držite do svoje dentalne higijene, onda novu četkicu i pastu za zube kupujete svakih par mjeseci, a često i ranije. Četkice i paste za zube često su na akciji ukoliko kupite više od jedne.

5. Vitamini

Trošiti novac za svoje zdravlje uvijek je dobra ideja. Kupnja više pakovanja vitamina odjednom često se osjeti i na novčaniku.

6. Namirnice za ostavu

Kada kupujete prehrambene proizvode koji se brzo ne kvare, poput žitarica, konzervi ribe i bezalkoholnih pića, onda se uvijek isplati kupnja u većim količinama. Takva kupnja može biti i do 30 posto jeftinija.

7. Kava

Ako kupujete “pravu” kavu ili vrećice 3u1, kupnja kave u većim količinama može znatno utjecati na stanje u vašem novčaniku.

8. Pelene

Ukoliko imate bebu u kući onda sigurno redovito kupujete pelene. Veća pakovanja pelena često znaju biti na popustima što se itekako isplati.

9. Baterije

Ne želite se dovesti u situaciju da shvatite kako ste ostali bez baterija tek kad vam iznenada nestane struje. Kupite veća pakiranja baterija i osigurajte si stalnu zalihu.

10. Prašak za rublje

Svi peru rublje, i nema načina da to zaobiđemo. Trošeći par kuna više kako bi kupili veće pakovanje umjesto manjeg, zasigurno će vam uštedjeti nekoliko kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...