Cestitka_Uskrs

Na što trebate paziti kod online kupnje odjeće

Šoping odjeće putem interneta mnogima je jednako uzbudljiv kao onaj uživo. No kako se ne biste razočarali kad otvorite dugoočekivanu pošiljku, svedite rizik loše online kupnje na minimum.

Mnogi se ne usude kupovati odjeću preko interneta jer nisu sigurni hoće li pogoditi pravu veličinu ili se boje da će poslije imati problema sa zamjenom.

Da ne biste poslije očajavali, prije nego što se odlučite za kupnju, evo o čemu trebate voditi računa.

Prava veličina

Ovo je vrlo često zamka online kupnje, stoga morate razmotriti koja je veličina baš za vas, jer brendovi se često razlikuju. Zato se za svaki slučaj izmjerite i usporedite si proporcije s veličinama odjeće koju naručujete. Dobar je savjet prije online kupnje isprobati odjeću ili obuću određenog brenda kako biste znali kakve su veličine.

Usporedite cijene

Nemojte žuriti! Detaljno prekopajte web-trgovine i usporedite cijene jer ćete se iznenaditi razlikama. Ako vam se jako ne žuri, pričekajte online popuste. Neke pak online stranice nude mogućnost rezerviranja poput npr. Asosa koji besplatno dostavlja i u Hrvatsku pa se osigurajte na vrijeme kako ne biste ostali bez krpice koja vam se jako sviđa.

Držite se provjerenog

Ako točno znate što vam dobro stoji, prilikom online kupnje, birajte krojeve koji vam pašu i u kojima se dobro osjećate. Ako npr. volite nositi tunike, odaberite modele u kojima biste se rado vidjeli. Igrajte na sigurno, a krojeve za koje mislite da vam neće dobro stajati preskočite. Kako su pokazala neka istraživanja, online kupci najviše vraćaju sunčane naočale, cipele, traperice i kupaće kostime. Dakle, ove stvari izbjegavajte kupovati putem interneta, osim ako ih niste negdje isprobali, a sad su na nekom ludom popustu koji se ne propušta!

Povrat

Dobro proučite mogućnosti zamjene kupljene robe jer web-trgovine se po tom pitanju prilično razlikuju. Iskusne online šopingholičarke savjetuju da je, kad kupujete naslijepo, uvijek bolje kupiti broj veću odjeću koju u krajnjem slučaju možemo suziti ili skratiti nego kad je nešto premaleno.

Vrebajte sniženja

Mnogi web-shopovi nude popuste od 10 do 20 posto prilikom prve kupnje, a ako se predbilježite na njihov newsletter saznat ćete sve o novim sniženjima i posebnim ponudama. Gap ili Banana Republic koji također dostavljaju u Hrvatsku npr. tijekom vikenda nude odlične popuste od 30 do 40 posto. Osim sezonskih sniženja kakvi se nude u klasičnim trgovinama, web-shopovi često imaju i međusezonska sniženja na kojima možete pronaći sjajne komade odjeće po prihvatljivim cijenama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...