Danas počinju radovi na kolodvoru: Uskoro dolazi McDonald’s i Billa!

Investicija uređenja zgrade željezničkog kolodvora u Zadru vrijedna 4 milijuna kuna započet će se realizirati danas, kada bi trebali početi prvi građevinski radovi na uređenju ove oronule i zapuštene zgrade koju su Hrvatske željeznice na 20 godina iznajmile tvrtki Mazna Holdings.

Upravo će ta tvrtka uz Billu i tvrtku Globalna hrana, inače nositelja franšize McDonald’sa za Hrvatsku sudjelovati u troškovima uređenja i prenamjene kolodvorske zgrade.

No, željeznički kolodvor ostat će na svom dosadašnjem mjestu, ili počivalištu (op.a). Prema dogovoru investitora i vlasnika zgrade, dakle Mazna Holdingsa i HŽ-a, isti je dužan uz prenamjenu prostora osigurati i prostor za kolodvorsku čekaonicu ali i postaviti novi razglas za najavu dolazaka i odlazaka vlakova.

Logički zaključeno, uz najavljenih 100-tinjak radnih mjesta koliko će biti potrebno nakon otvaranja trgovine Billa i restorana brze hrane McDonald’s, evidentno je da i HŽ ima velike planove za svoj postojeći putnički terminal.

Podsjetimo, vlakovi koji su nekada dolazili na zadarski željeznički kolodvor davno su to prestali, a putnike koji ipak vole putovati udobno i sporo koristeći infrastrukturu HŽ-a do Knina, gdje je prvi spoj na prugu Split – Zagreb, HŽ prevozi autobusima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...