Prva samostalna izložba Vesne Karavanić “Uvik mi pričaš…”

U sklopu Paškog kulturnog ljeta 2015. godine u prizemlju Kneževog dvora otvorena je 1. samostalna izložba fotografija Vesne Karavanić, članice Foto kluba “Pag”, pod nazivom “Uvik mi pričaš…”.

Riječ je o šezdesetak fotografija koje, prema riječima autorice, pričaju priču o otoku, gradu, moru, kamenu, ljudima, ovčicama, čipki na način kakvim ga ona vidi i doživljava.

Izložba uvik mi pričaš

“Fotografije, nastale kroz nekoliko proteklih godina, ukazuju na mnoge skrivene ljepote kojih možda nismo ni svjesni. Naslov “Uvik mi pričaš…” kazuje da je, nadam se, ovo tek jedna od priča o Pagu koju ću vam opet ispričati. Kako sam najviše vezana uz dobre ljude, neka ova izložba bude posvećena njima, ali i mojoj majci”, kazala je Vesna Karavanić i zahvalila kolegama iz Foto kluba “Pag” te posebno Ivanu Šuprahi koji je pomogao u izboru i postavljanju fotografija.

Elvis Šmit, predsjednik Foto kluba “Pag” naveo je kako je zadovoljan što je uspio uvjeriti autoricu da postavi samostalnu izložbu koja će 29. srpnja biti postavljena u Gradskom muzeju u Novalji. Željko Maržić, gradonačelnik Paga prigodnim je riječima otvorio izložbu naglasivši kako je malo ljudi znalo za ovaj autoričin hobi te zaželio još mnogo izložbi.

Otvaranje izložbe uljepšale su svojim prekrasnim nastupom članice ženske klape “Peružini”.

ženska klapa

Vesna Karavanić, po zanimanju novinarka , bavi se fotografiranjem nekoliko godina. Jedan je od inicijatora stvaranja Foto kluba “Pag” te redovito izlaže svoje fotografije na godišnjoj, već tradicionalnoj izložbi “Ćutin otok svoj…” te na izložbi “Paška čipkarica”. Imala je zajedničku izložbu naziva “Iz duše u dušu”  sa slikaricom Anom Miletić, a posljednjih godina njezine fotografije se mogu vidjeti na izložbama “Otok i more” te “Otočni fotografi”. Nekoliko fotografija izložila je na različitim izložbama u Zagrebu i Slavonskom Brodu.

Izložba će biti otvorena u večernjim satima od 20.00 do 23.00 sati do 13. srpnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...